Jasno
16°
Bratislava
Jarolím
30.9.2024
Na sídlisku sa dočkali nového mosta. Konečne vyriešil problém s prístupovou cestou
Zdielať na

Na sídlisku sa dočkali nového mosta. Konečne vyriešil problém s prístupovou cestou

ILAVA / Na sídlisko Sihoť v Ilave viedla jediná prístupová cesta. Počas dažďov ju však zatápalo a ľudia zostávali odrezaní od zvyšku mesta. Problém vyrieši most, ktorý tu postavili. Miestni naň čakali roky a už ani neverili, že sa aj dočkajú.

​Starý most zatvorili v roku 2018. na tento nový čakali ilavčania šesť rokov. Starý železný most ktorý vážil viac ako 150 ton zdemontovali minulý rok v auguste. K zemi ho postupne dostali dva žeriavy. Tento rok v apríli sem priviezli konštrukciu nového mosta. Aj tú dali na pôvodné miesto starého mosta žeriavy. Potom prišli na rad robotníci, ktorí most dostavali. "Po takmer šiestich rokoch, stojíme na úplne novom moste s novými parametrami, kde zvlášť pribudol aj cyklochodník v šírke 2,75 m, ktorý bude nadväzovať na Vážsku cyklomagistrálu," povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Na to, aby ho mohla Trenčianska župa postaviť, si musela zobrať úver. "Výstavba tohto mosta aj s dokumentáciou aj so stavebným dozorom stála 3 milióny eur s DPH," dodal Baška. "Familiárny názov mosta je Malé Apollo. Ono to vzniklo tak spontánne. Jednak tým, že sa vizuálne podobá, ale myslím si, že je to aj vhodný názov," opísal primátor mesta Ilava Viktor Wiedermann.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy