Polojasno
20°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Rudolf Huliak chce viac presadzovať stranu Národnej koalície
Zdielať na

Rudolf Huliak chce viac presadzovať stranu Národnej koalície

BRATISLAVA / Uviedol to poslanec Rudolf Huliak na tlačovej konferencii v utorok 1. 10. Zmenou sa chce oddeliť od politickej strany SNS.

Oficiálne požiadal o zmenu názvu poslaneckého klubu SNS na Slovenská národná strana - Národná koalícia / Nezávislí kandidáti s tým, že Národná koalícia naďalej podporuje vládu Roberta Fica (Smer-SD) a bude podporovať ako vládne návrhy, tak aj meno spoločného kandidáta strany Hlas-SD na post predsedu Národnej rady Slovenskej republiky.

"Budeme absolútne rešpektovať koaličnú zmluvu a na základe tohto faktu a vyhlásenia pre zmier sme dohodnutí podporiť kandidatúru Hlasu-SD a na post predsedu NR SR ich kandidáta," vyhlásil.

Za svoje činy sú zodpovední sami

Huliak si myslí, že poslanci pôsobiaci v Národnej koalícii sú sami zodpovední za svoje činy a musia za ne niesť následky bez vplyvu na SNS.

"Dlhodobo prezentujeme stranu Národná koalícia. Vchádzali sme do tohto zoskupenia národných strán so spoločným programovým vyhlásením strany. Urobíme všetko pre to, aby sa vládna koalícia nerozpadla, a preto neodchádzame zo žiadneho klubu, sme jeho neoddeliteľnou súčasťou, jednoducho, pokračujeme ďalej, akurát budeme presadzovať identitu Národnej koalície v rámci NR SR," poznamenal Huliak. 

O potrebe zmeny názvu poslaneckého klubu SNS sa podľa neho rozhodlo na pondelkovom (30. 9.) sneme Národnej koalície. "Kandidáti nášho republikového snemu boli znepokojení nad situáciou, ktorá sa tu deje, a doslova do písmena nám povedali, že nás nezvolili do parlamentu preto, aby sme sa tam hašterili," skonštatoval. Avizoval, že chcú po tomto kroku hovoriť pri zásadných otázkach za seba.

Jeho vyhlásenie nezostalo bez reakcií

Podľa vyjadrenia Igora Matoviča (Slovensko) poslanca Rudolfa Huliaka "kúpil Hlas". "Odteraz už bude on sám za “Národnú koaľíciju” a ako gesto podporí úhlavného nepriateľa Aďovho - kandidáta Hlasu na predsedu parlamentu," napísal Matovič na sociálnej sieti.

Celý záznam tlačovej besedy si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy