Oblačno
13°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Rekonštrukcia železníc prinesie obmedzenia. Vylúčenie trate a nové dočasné nástupište
Zdielať na

Rekonštrukcia železníc prinesie obmedzenia. Vylúčenie trate a nové dočasné nástupište

ŽILINA / Rozsiahla rekonštrukcia železničnej infraštruktúry v Žiline a jej blízkom okolí prináša na dlhší čas určité obmedzenia pre cestujúcich, ktorí pôjdu touto trasou. Úplne vylúčená bude železničná trať Žilina Rajec. Ľudia môžu využívať dve vynovené nástupištia. Železničiari vytvorili aj jedno ďalšie - dočasné, ku ktorému je však komplikovanejší prístup.

V súvislosti s modernizáciou železničného uzla Žilina nastali zmeny. Ľudia, ktorí tadiaľto budú cestovať, by mali byť na ne pripravení. "Cestujúci majú v dispozícii nové nástupišťa 3 a 4," ​povedal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický. Tie sú už kompletne zrekonštruované. A uzatvorené sú všetky zvyšné staré nástupištia, ktoré stavbári budú prerábať. "Je to trošku komplikovanejšie, ale všetko si vyžaduje svoje, určitý čas musíme vydržať," reagoval cestujúci.

No a úplne na konci žilinskej stanice, železničiari pridali ešte jedno nástupište. "Pre regionálne rýchliky z a do Bratislavy bude slúžiť dočasné nástupište U," priblížila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Vladimíra Bahýlová. "Ku ktorému môže prístup z vestibulu železničnej stanice trvať 10 až 15 minút," pokračoval Drevický.

Cestujúci teda teraz musia pozorne sledovať informačné tabule, aby nepoblúdili a stihli nastúpiť na svoj vlak. "Momentálne je to pre nás zaťažujúce, kým sa stabilizujeme, ale myslím, že to už Žilina potrebovala," opísala iná cestujúca. "V období od 1. októbra 2024 do 30. apríla 2025 úplne vylúčená železničná trať Žilina – Rajec," dodala Bahýlová. "Kde je zavedená náhradná autobusová doprava," objasnil Drevický.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy