Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Pripomíname si dva roky od hrozivej tragédie na Zochovej, pri ktorej vodič pripravil o život 5 ľudí
Zdielať na

Pripomíname si dva roky od hrozivej tragédie na Zochovej, pri ktorej vodič pripravil o život 5 ľudí

Archívne video Archívna reportáž

Politici reagujú na tragédiu na Zochovej: Musíme mať nulovú toleranciu k alkoholu za volantom

BRATISLAVA / ​Od tragickej nehody na Zochovej ulici v Bratislave, pri ktorej opitý vodič zrazil skupinu mladých študentov čakajúcich na autobus, uplynuli dva roky.

V júni 2023 súd vyniesol rozsudok, ktorým ho uznal vinným z trestného činu všeobecného ohrozenia. Vodič bol odsúdený na 15 rokov väzenia, dostal desaťročný zákaz šoférovať a na tri roky bol zaradený pod ochranný dohľad.

Osudný deň, 2. október 2022, sa navždy zapísal do histórie ako tragédia. Vodič, pod vplyvom alkoholu, šiel po Staromestskej ulici rýchlosťou 140 km/h a stratil kontrolu nad vozidlom. Vrazil do ľudí na zastávke rýchlosťou 120 km/h. Zrážka si vyžiadala životy piatich študentov. Ďalších 7 ľudí skončilo v nemocnici.

V nesprávnom čase na nesprávnom mieste

Marek, Richard, Broňa, Natália a Saša – to sú piati mladí ľudia, ktorí sa ocitli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Cestovali na vysokoškolský internát, pričom pre väčšinu z nich mal byť nasledujúci deň prvým dňom školy. "Prešiel mi po taške a jeho to zobrali. Išiel veľmi rýchlo, auto je až tam hore. Na zastávke stálo veľa ľudí. Niektorí vraj prišli o nohy," opísal v roku  2022 situáciu svedok nehody.

Moment tragickej nehody zachytili kamery:

​Známi a kamaráti spomínajú na obete nehody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy