Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
V dome lídra PS nahlásili bombu. Je to ďalším dôkazom radikalizácie spoločnosti, odkázal
Zdielať na

V dome lídra PS nahlásili bombu. Je to ďalším dôkazom radikalizácie spoločnosti, odkázal

Archívne video Archívna reportáž

Takto prebiehalo odvolávanie Michala Šimečku v parlamente

BRATISLAVA / V utorok 1. 10. večer bola nahlásená bombová hrozba v dome Michala Šimečku (PS). V čase hrozby nebola náhodou doma jeho 4-ročná dcéra, ktorá tak nemusela byť evakuovaná.

Šimečka verejne poďakoval zásahovým jednotkám Úradu ochrany ústavných činiteľov a pyrotechnikom, ktorí situáciu okamžite preverili.

Podľa neho ide o ďalšiu ukážku radikalizácie spoločnosti, za ktorú viní súčasnú vládnu koalíciu

"Po vyhrážkach smrťou mne a mojej rodine je to ďalší dôkaz rozoštvávania, ktoré má na svedomí táto koalícia," vyjadril sa v stanovisku.

Verejnosti posiela dva odkazy

Prvým odkazom vyzýva vládu, aby prestala šíriť nenávisť a sústredila sa na plnenie svojich sľubov a reálnu politiku, ktorá prinesie výsledky namiesto chaosu a výhovoriek. Druhým odkazom politik uistil, že ho takéto hrozby nezastavia. "Moja rodina prežila fašistov, eštébakov aj Mečiara, a tieto útoky ma iba posilňujú v odhodlaní bojovať za lepšiu budúcnosť Slovenska," dodal.

Celé stanovisko Michala Šimečku:

"Včera večer niekto nahlásil bombu v mojom bydlisku. Len náhodou nebola doma moja 4-ročná dcéra a nemusel som ju evakuovať na ulicu. Ďakujem za profesionálny zásah ÚOÚČ a pyrotechnikom, ktorí to promptne prišli skontrolovať. Po vyhrážkach smrťou mne a mojej rodine ide o ďalšiu ukážku rozoštvávania a radikalizácie našej spoločnosti, za ktoré môže táto koalícia.

Mám preto dva odkazy. Po prvé, prestaňte šíriť nenávisť a začnite robiť normálnu politiku. Máte všetku moc v tejto krajine, tak konečne doručte ľuďom aspoň nejaké výsledky, namiesto chaosu, výhovoriek a útokov na všetkých ostatných.

Po druhé, ak si niekto myslí, že týmto ma zastraší, je na omyle. Moja rodina prežila fašistov, aj eštébakov, aj Mečiara, a fungujeme presne naopak. Každý útok iba posilňuje moje odhodlanie vybojovať pre Slovensko lepšiu budúcnosť."

Stanoviská zverejňujeme v nezmenenej podobe.

Len nedávno čelili bombovým hrozbám aj stovky škôl

Súvisiace články

Najčítanejšie správy