Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Televízia JOJ 24 oslavuje narodeniny. Šéfredaktor: Neoddychujeme ani počas leta
Zdielať na

Televízia JOJ 24 oslavuje narodeniny. Šéfredaktor: Neoddychujeme ani počas leta

Zdroj: TV JOJ

Spravodajská televízia JOJ 24 má za sebou už druhý rok vysielania. Začala vysielať 2. októbra 2022 ako ôsma slovenská stanica z portfólia JOJ Group. Aj naďalej ponúka svojim divákom najviac živého vysielania, prináša mnohé spravodajsko-publicistické a diskusné relácie, súčasťou vysielania sú tiež populárne podcasty. Už dva roky vysiela televízia JOJ 24 správy celý deň.

Televízia JOJ 24 vysiela pre svojich divákov už dva roky

Za ten čas si diváci spomedzi jej formátov našli svoje obľúbené relácie a najvyhľadávanejším sa stal práve jej spravodajský prime time. Za posledný vysielací rok priniesla spravodajská televízia JOJ 24 ešte bohatšie vysielanie. Od marca sa moderátori prihovárajú svojim divákom z nového štúdia.

Vo februári sa so svojím spravodajským tímom venovala profilovým rozhovorom s prezidentskými kandidátmi a predvolebným debatám v súvislosti s prezidentskými voľbami. Apríl patril druhému kolu prezidentských volieb, ktoré JOJ 24 pokrývala nielen v Bratislave, ale aj v regiónoch. Vysielala tiež volebné štúdio i mimoriadnu politickú diskusiu.

V máji sa aj JOJ 24 intenzívne venovala Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji. Máj a jún zamestnával televíziu JOJ 24 aj diskusiami pred voľbami do Európskeho parlamentu, a tiež volebným štúdiom. V júni vysielala spravodajská televízia naživo inauguráciu prezidenta.

Od júla sa JOJ 24 intenzívne venuje aj prezidentským voľbám v Spojených štátoch amerických. V relácii Prezidentské voľby 2024 USA prinášame divákom všetky dôležité informácie a vysvetľujeme, ako tieto voľby a ich výsledok ovplyvňujú svet i Slovensko. Reláciou sprevádza moderátor Bruno Ciberej, ktorý si do štúdia pozýva relevantných hostí k tejto téme. Relácia vyvrcholí po prezidentských voľbách 7. novembra.

Stabilnými piliermi vysielacej štruktúry JOJ 24 sú predovšetkým spravodajské bloky vysielané naživo po celý deň, ale tiež tlačové konferencie a relácie.

Favoritmi medzi reláciami sú napríklad aj Analýzy 24, ktoré JOJ 24 vysiela od pondelka do štvrtka o 18:00. Od septembra je novinkou, že sa sprevádzaniu touto reláciou venujú už len dve moderátorky Lenka Ježová a Lucia Stráňavová, každá vo svojom vlastnom týždni. Do štúdia si pozývajú relevantných hostí z rôznych oblastí spoločenského, no najmä politického života. Piatky patria športu. Tomu sa v špeciálnych športových Analýzach 24 venuje moderátorka Danica Susa Klein. 

Do vysielacej štruktúry JOJ 24 sme pridali v piatky o 13:00 hneď dve relácie, ktoré sa striedajú každý druhý týždeň. Diváci sa tak môžu vzdelávať vo svete ekonomiky v relácii Banking s moderátorkou Andreou Pálffy Belányiovou a v relácii Ekonomika 24, ktorou sprevádza Richard Juriš. 

Novým formátom je aj relácia Európa od A po Z, ktorú moderuje Adam Zavřel z Bruselu alebo Štrasburgu v čase, keď zasadá Európsky parlament. V modernom štúdiu priamo z Belgicka či Francúzska prináša tie najdôležitejšie témy, o ktorých potrebujeme byť na Slovensku informovaní. Relácia býva vysielaná vždy v prime time o 20:10. 

JOJ 24 prináša svojim divákom správy celý deň aj počas víkendov

Okrem spravodajských blokov sú to sobotné relácie - 24 minút o 11:00, v ktorej Dárius Haraksin a Igor Klec ponúkajú divákom prehľad najzásadnejších udalostí uplynulých dní v priebehu 24 minút. Sobotný podvečer ponúka o 17:50 reláciu o cestovaní a dovolenkových destináciách CHECK-IN s Martinou Trojak a Dodom Kuriľákom. Hneď po nej, o 18:00, nahliadneme do sveta zaujímavostí, netradičných príbehov a kuriozít na našej planéte s moderátorkou Hanou Zavřelovou Gallovou v relácii Svet 24 a po nej nás reportéri Katarína Kováčiková a Pavol Čertík prevedú unikátnym formátom Regióny 24. Tu si každú sobotu môžu diváci pozrieť súhrn najlepších reportáží od našich regionálnych redaktorov. Celotýždňový program uzatvára nedeľná relácia Jána Mečiara Spektrum 24 o 18:00. Tento mimoriadne obľúbený formát uvádza divákov do fascinujúceho sveta vedy a techniky a predstavuje najnovšie svetové objavy, vedecké fakty aj zistenia, ktoré píšu dejiny. 

V podcastoch si každý nájde to svoje

Špeciálnou kapitolou spravodajskej televízie JOJ 24 sú podcasty. Vo vysielaní JOJ 24 diváci môžu nielen počuť, ale aj vidieť napríklad podcasty JOJ Zdravie s Marcelou Fuknovou, JOJ History s Veronikou Homolovou Tóthovou, podcast Na nervy, podcast PRVÁ LIGA, či nový podcast Analýzy 24 s Lenkou Ježovou a Luciou Stráňavovou, ale aj ďalšie podcasty s redaktormi a moderátormi televízie – Simonou Halamičkovou, Barborou Jánošovou, Máriou Dulaiovou, Jánom Mečiarom, Danicou Susa Klein, Radom Ležovičom, Rasťom Striškom a ďalšími. 

To najlepšie z vysielania JOJ 24 nájdete aj na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Šéfredaktor: Neoddychovali sme ani v lete

"Tak ako prvý, aj druhý vysielací rok preveril naše schopnosti. Zvládnuť nápor udalostí, ktoré ovplyvnili túto krajinu, bolo extrémne náročné. Prakticky nepretržite a občas aj paralelne prinášať spravodajstvo z parlamentných volieb, následne dvoch kôl prezidentských volieb, popri tom rozbehnúť dve úplne nové moderné spravodajské štúdiá. To všetko sa dialo v čase príprav vysielania o európskych voľbách súčasne s dvojtýždňovým kolotočom okolo hokejových majstrovstiev sveta. Bez tak profesionálnych a zohratých ľudí, akých má redakcia TV JOJ a JOJ 24, by nebolo možné tento nápor zvládnuť. Ani v lete sme pritom neoddychovali. Pripravovali sme sa na blížiace sa americké prezidentské voľby. Aj za to patrí mojim kolegom veľká vďaka,“ hovorí šéfredaktor JOJ 24 Dárius Haraksin. 

Profilový rozhovor - Dárius Haraksin

TV JOJ

Desiatky víťazstiev sledovanosti

Televízia JOJ 24 vysiela dva roky. Počas uplynulého roka, teda od 2. októbra 2023 do 30. septembra 2024 zaznamenala 115 víťazných večerov medzi konkurenčnými spravodajskými stanicami v obchodnej cieľovej skupine a 93 prvenstiev v hlavnom vysielacom čase v univerzálnej cieľovej skupine. Najväčší úspech zaznamenala televízia JOJ 24 6. apríla 2024 počas vysielania prezidentských volieb.

Najčítanejšie správy