Zatiahnuté
16°
Bratislava
Stela
3.10.2024
Šutaj Eštok ukázal fotografie z domu muža, ktorý schvaľoval atentát na premiéra
Zdielať na

Šutaj Eštok ukázal fotografie z domu muža, ktorý schvaľoval atentát na premiéra

BRATISLAVA / Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) opätovne odsúdil schvaľovanie atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Poukázal na obvinenie muža s iniciálami J. K. O vystúpení stand-up komika na tému atentátu povedal, že to podľa neho bolo morálnym zlyhaním. Minister o tom informoval na štvrtkovej tlačovej besede na Prezídiu Policajného zboru.

"Objavili sa mnohé konšpirácie, ktoré dokonca hovorili o tom, že k žiadnemu teroristickému činu nedošlo, že to bolo narafičené a podobne," uviedol minister s tým, že on na mieste atentátu bol a videl aj premiéra v nemocnici.

Ako Šutaj Eštok vyhlásil, v príbytku muža, ktorého policajti obvinili, našli fotografie politikov. Na sociálnej sieti muž s iniciálami napísal, že atentátnik mal Fica trafiť do čela. Prípad je podľa neho z 1. októbra.

Minister poukázal aj na vystúpenie stand-up komika na tému atentátu, v ktorom komik povedal: "potom to aj tak vyzerá, my vlastného premiéra si nevieme zastreliť". Takéto vystúpenie je podľa neho morálnym zlyhaním. "Môže to vyznieť smiešne, ale po tom, čo sa udialo 15. mája v Handlovej, to také smiešne nie je," myslí si minister.

Šutaj Eštok prezentoval, že polícia od atentátu na premiéra vzniesla za schvaľovanie trestného činu 35 obvinení. Podala tiež 11 návrhov na podanie obžaloby. Sedemkrát prípad odovzdala na prejednanie priestupku a 44 trestných oznámení zamietla. Premiéra vážne postrelil po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 15. mája útočník Juraj C. Je stíhaný pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Streľbou zblízka útočník spôsobil Ficovi viaceré vážne zranenia.

Celú tlačovú besedu ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka o schvaľovaní atentátu na premiéra si môžete pozrieť tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy