Zatiahnuté
13°
Bratislava
Stela
3.10.2024
Päsťami do tváre a kopanec do brucha: Muž brutálne napadol tehotnú družku
Zdielať na

Päsťami do tváre a kopanec do brucha: Muž brutálne napadol tehotnú družku

ČADCA / 29-ročný Kysučan Andrej už vie, čo ho čaká za jeho surové konanie voči jeho družke. Nielenže sa jej vyhrážal smrťou, ale dokonca ju aj fyzicky napadol a to v čase, keď bola tehotná.

​Úradoval aj alkohol

Andrej bol pri svojom útočení agresívny aj preto, že si poriadne vypil. Voči žene, ktorú mal naopak ochraňovať, sa prejavil mimoriadne brutálne. Neštítil sa kopnúť ju do brucha v čase, keď čakala dieťa. Viedla ho k tomu žiarlivosť a pocit, že mu jeho družka bola neverná."Okresný súd Žilina, pracovisko Čadca vydal trestný rozkaz, ktorým uznal za vinného z prečinu nebezpečného vyhrážania," hovorí Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

Odňatie slobody

Taktiež jej uštedril rany päsťami do tváre a hovoril jej vyhrážky, že ju zabije na mieste, kde ju nikto nenájde. Zobral do rúk rýľ, ktorý jej ostrou hranou priložil ku krku. "Za skutok z júna 2024 mu bol uložený samostatný trest odňatia slobody 6 mesiacov nepodmienečne, so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia," tvrdí Záborská.

​Opakované napadnutie

 Nebolo to prvýkrát, čo udieral svoju družku do tváre. Vlani ju dokonca aj škrtil so slovami: "Zabijem ťa, ak nebudeš moja, nebudeš nikoho,"  hovoril odsúdený. Vtedy jej ku krku priložil kus rozbitej fľaše. "Za skutok z decembra 2023 bol obvinenému uložený súhrnný tresť odňatia slobody 8 mesiacov, s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu s probačným dohľadom na 2 roky," informuje hovorkyňa súdu.

Okrem väzenia má aj iné podmienky

Trestný rozkaz je právoplatný. Jeho súčasťou sú aj určité podmienky, ktoré Andrej musí dodržať. "Zároveň súd uložil obvinenému aj obmedzenie spočívajúce v zákaze požívania alkoholických nápojov, taktiež sa musí podrobiť liečeniu závislosti od návykových látok a nesmie sa priblížiť k poškodenej," objasňuje Záborská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy