Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
František
4.10.2024
Slovenský špeciál vyrazil do Libanonu. Cieľom je evakuácia občanov a dodanie humanitárnej pomoci
Zdielať na

Slovenský špeciál vyrazil do Libanonu. Cieľom je evakuácia občanov a dodanie humanitárnej pomoci

BRATISLAVA / Do Libanonu mieri vojenský špeciál, a to s jasným cieľom - dostať slovenských občanov z Libanonu do bezpečia.

"Vďaka dobre nastavenému systému je naše veľvyslanectvo neustále v kontakte s občanmi SR v Libanone, ktorí priebežne dostávali a dostávajú všetky potrebné informácie, aby sa mohli rozhodnúť, či majú záujem o evakuáciu," informoval minister Juraj Blanár a zároveň priblížil, že záujem o evakuáciu prejavilo zatiaľ 31 slovenských občanov vrátane zamestnancov zastupiteľského úradu SR a ich rodinných príslušníkov.

Slovensko v súvislosti s eskaláciou vojenského konfliktu podá pomocnú ruku aj vyše 40 občanom ďalších štátov, ktoré požiadali o možnosť evakuácie prostredníctvom SR. Letecký špeciál navyše nezamieril do Libanonu naprázdno. Na jeho palube sa nachádza viac ako dvojtonová humanitárna zásielka potravín a zdravotníckeho materiálu. 

Šéf slovenskej diplomacie v tejto súvislosti vyzdvihol prácu zamestnancov ministerstva zahraničných vecí, ministerstva obrany aj ministerstva vnútra, ktorí sa podieľajú na krízovom riadení.

Slovenské veľvyslanectvo v Libanone - Slovak Embassy in Lebanon naďalej pokračuje v činnosti v nevyhnutnom krízovom režime. Občania SR ho môžu v prípade záujmu o evakuáciu kontaktovať.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy