Polojasno
17°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Fico podporuje Kotlárove kroky. Vedci a opozícia upozorňujú na dezinformácie
Zdielať na

Fico podporuje Kotlárove kroky. Vedci a opozícia upozorňujú na dezinformácie

Archívne video Archívna reportáž

Kotlár je s "prešetrovaním" pandémie na konci. Toto je jeho záver

BRATISLAVA / Premiér vyjadril podporu splnomocnencovi vlády Slovenskej republiky pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Petrovi Kotlárovi. Robert Fico to uviedol vo videu na sociálnej sieti.

Premiér vo videu zopakoval, že nie je zástancom očkovania proti ochoreniu a podporuje aj Kotlárov názor, že pandémiu by nemala riadiť Svetová zdravotnícka organizácia.

Kotlár by sa podľa Fica mal ďalej pozrieť aj na to, kto na Slovensku na pandémii najviac zarobil. Mal by na tom spolupracovať s Najvyšším kontrolným úradom (NKÚ).

"Prvé zistenia NKÚ sú zarážajúce, predovšetkým pokiaľ ide o zbytočné zaobstaranie viac ako päť miliónov kusov vakcín v roku 2022 za viac ako 150 miliónov eur. Keď sme už žiadne vakcíny nepotrebovali," vyhlásil.

Vedci sú tvrdeniami znepokojení

Splnomocnenec Kotlár predložil vládnemu kabinetu správu k preverovaniu pandémie. Na tlačovej konferencii Kotlár hovoril o viacerých podozreniach o neúčinnosti a nebezpečnosti vakcín či o umelom pôvode COVID-19. Avizoval, že vláde odporučí napríklad zastavanie očkovania mRNA vakcínami do dokázania ich bezpečnosti a účinnosti.

Opozícia Kotlárove výroky skritizovala a označila ich za dezinformácie. Tvrdeniami sú znepokojení aj vedci z Virologického ústavu Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied.

​Celé vyjadrenie premiéra Robera Fica si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy