Jasno
14°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
Prázdne chladničky trápia Slovákov: Teraz je však možnosť pomoci ešte bližšie
Zdielať na

Prázdne chladničky trápia Slovákov: Teraz je však možnosť pomoci ešte bližšie

BRATISLAVA / Prázdna chladnička trápi stále viac Slovákov, mnohým domácnostiam chýbajú financie aj na základné potraviny. Podľa prieskumu Eurostatu každý desiaty Európan nemá dostatok finančných prostriedkov na jedlo. A tento smutný rebríček uzatvára práve Slovensko. Teraz je však možnosť pomoci ešte bližšie a potravinovej zbierke môžete prispieť v známej sieti reťazcov. Posledné roky ukázali, že Slováci aj v ťažkých časoch majú veľké srdce.

Charitatívna zbierka

​​"Je to v dnešnej dobe ťažké. Potraviny sú drahé. Starať sa sama o dieťa je trošku zložité, ale snažíme sa to každý mesiac nejako pozliepať. Dcéra rastie ako z vody, takže treba nové oblečenie a podobné veci. Každá jedna pomoc pomôže v tejto dobe," uviedla poberateľka pomoci Martina Smrtičová. "Dostali sme potravinovú pomoc a dosť to pomohlo. Deti dostali Mikuláša. Bolo tam ovocie, sladkosti, cestoviny, potraviny, ktoré sa nekazia a drogériu," opísala pani z Pezinka.

Nikto by nemal byť hladný a pomôcť sa dá hoci aj jedným eurom. V tomto hesle sa nesie charitatívna zbierka známeho supermarketu v spolupráci so Slovenským Červeným krížom. "Potravinovú zbierku organizujeme už po jedenásty krát spolu so Slovenským Červeným krížom. Trvá od štvrtka 10. októbra do stredy 23. októbra," povedala vedúca úseku Firemnej komunikácie Kaufland Slovensko Lucia Vargová. Pomôcť je v tomto prípade naozaj jednoduché a vykonať tak môžete priamo počas svojho nákupu. "Každý kto chce prispieť, má na to dva spôsoby a to buď kúpu potravín, ktoré odovzdá do špeciálnych košov alebo kúpou odznaku za jedno euro," pokračovala Vargová.

Trvanlivé potraviny

A ak si lámete hlavu nad tým aké sú vhodné potraviny, tak rozhodne trvanlivé. "Rôzne konzervy, krupicovú kašu, mlieko, ryžu, múku, cestoviny, med, čaje. Také potraviny, s ktorými sa dá vyskladať potravinový balíček," informovala generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža Zuzana Rosiarová Kesegová. Potom je to už na Slovenskom Červenom kríži, ktorý balíčky ďalej distribuuje.

"Balíky putujú mnohopočetným rodinám, seniorom, znevýhodneným skupinám a tento rok by sme chceli pomôcť aj ľuďom, ktorých postihli povodne," dodala  Rosiarová Kesegová. "Určite zvyknem pomáhať a je to dobrá vec," "budem to musieť vyskúšať, keď tak niečo, čo mi ostane, potom dám," keď to má niekomu pomôcť. super," "je to dobré, treba pomôcť ľuďom, ktorí sú na tom horšie," reagovali nakupujúci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy