Polojasno
18°
Bratislava
Valentína
11.10.2024
Lochnesská príšera v Hincovom plese? Záhada neznámeho tvora je konečne vyriešená
Zdielať na

Lochnesská príšera v Hincovom plese? Záhada neznámeho tvora je konečne vyriešená

VYSOKÉ TATRY / Všetko nasvedčuje tomu, že záhada okolo neznámeho tvora v Hincovom plese je vyriešená. A vyzerá to tak, že nešlo ani o rybu ani inú živú bytosť. Záhadné tajomstvo nedalo trojici horolezcov pokojne spávať od polovice augusta. Pozrite sa, aké neuveriteľné má rozuzlenie.

"Môj odhad bol, že ten tvor mal minimálne tri-štyri metre. Hlava mala vyše metra," opísal horolezec Pavol Jackovič. Takto oduševnene nám porozprávaljeden z horolezcov o tom, čo videl z Mengusovských štítov v Hincovom plese. Záhadu zrejme vyriešili meteorológovia. Na správu TANAP-u poslali najskôrmail. "Pisali, že si všimli reportáž ohľadom veľkých stvorení v tomto plese, tak zareagovali na to, že oni tam stratili kontakt s balónom," upresnil námestník riaditeľa správy TANAP-u Ivan Šoltýs.

"Tak som sa opýtal, v ktorej časti toho plesa sa nachádza," povedal sondér a rádioamatér Marián Lukačko. "Tá polohu, kde to bolo, presne sadla s tým, čo mal on," pokračoval Jackovič. "Táto záhada pravdepodobne speje k svojmu rozlúšteniu. Objekt, ktorý sa nachádza vo veľkom Hincovom plese je pravdepodobne balón, ktorý pochádza z nášho pracoviska v Gánovciach," uviedol meteorológ a klimatológ SHMÚ, pracovisko Gánovce Peter Hrabčák.

Horolezci si vypočuli množstvo názorov, od tých slušných, až po tie menej publikovateľné. Jedného z nich sme stretli pri meteorológoch v Gánovciach. "Hej, čo vás napadne? No tak asi, že to je niečo živé, keď to vidíte a potom nevidíte," dodal Jackovič. "Ona tam najskôr pravdepodobne ležala na tom ľade a snehu. O niekoľko týždňov sa ten ľad roztopil a potom sa tá sonda spolu so zvyškami balóna dostala do vody," uzavrel Hrabčák. Meteorologický balón sa chystajú vyloviť potápači zrejme na budúci týždeň. Do zbierky nájdených vecí pod hladinou si tak môžu pripísať jeden zaujímavý a dobrodružný príbeh.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy