Polojasno
15°
Bratislava
Terézia
15.10.2024
Nešťastie pri výstavbe rýchlostnej cesty: Pracovník zahynul po páde z mosta
Zdielať na

Nešťastie pri výstavbe rýchlostnej cesty: Pracovník zahynul po páde z mosta

Tragický pracovný úraz sa odohral aj pred pár mesiacmi, kedy mladého muža privalili stenové panely

KOŠICE / V pondelok 14. októbra na brehu rieky Hornád našli telo muža, ktorý podľa všetkého spadol z mostnej konštrukcie. Národná diaľničná spoločnosť vyjadrila úprimnú sústrasť rodine a polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

"Zhotoviteľ nás informoval o včerajšej tragédii jedného z pracovníkov subdodávateľskej spoločnosti. Za Národnú diaľničnú spoločnosť vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine, blízkym a priateľom a poskytneme plnú súčinnosť pri prešetrovaní tragédie," uviedlo vo svojom stanovisku Národná diaľničná spoločnosť.

"V pondelok 14. októbra popoludní bolo na brehu rieky Hornád nájdené telo 44-ročného muža bez známok života, ktorý podľa doterajších informácií pravdepodobne spadol z kovového nosníka mostovej konštrukcie, ktorá sa nachádza na dočasnom premostení cez rieku Hornád medzi obcami Kokšov Bakša a mestskou časťou Košice Krásna. Po ukončení obhliadky udalosti polícia začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina, ako k tejto tragickej udalosti došlo, je predmetom ďalšieho vyšetrovania," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice.

Podľa zistení TV JOJ 44-ročný muž nebol dobre zaistený a tak spadol na zem. Oživovať ho mal aj jeho syn, ktorý s ním údajne pracoval na stavbe.

"V popoludňajších hodinách došlo k smrteľnému pracovnému úrazu na výstavbe rýchlostnej cesty R2. Pri ukladaní kovovej konštrukcie jedna jej časť zasiahla 44-ročného muža, v dôsledku čoho došlo k pádu z výšky cca. 10 m. Zamestnanec utrpel zranenia, ktorým podľahol. Prípad vyšetruje Inšpektorát práce Košice. Zatiaľ nie je možné uviesť žiadne ďalšie podrobnosti k miere zavinenia, či pochybenia zo strany zamestnávateľa," povedal Ladislav Kerekeš, hovorca Odboru medzinárodných vzťahov a komunikácie, Národné kontaktné miesto EU-OSHA.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy