Jasno
14°
Bratislava
Vladimíra
16.10.2024
Druhý mail za dva týždne. Finančná správa rieši ďalšiu bombovú hrozbu
Zdielať na

Druhý mail za dva týždne. Finančná správa rieši ďalšiu bombovú hrozbu

Archívne video Archívna reportáž

Pyrotechnici len nedávno prehľadávali historické centrum v Prešove kvôli hrozbe

BRATISLAVA / Call centrum Finančnej správy v utorok 15. 10. prijalo výhražný mail, v ktorom bola nahlásená hrozba bombového útoku. Tentokrát mail prišiel približne dva týždne po poslednej podobnej výstrahe, pričom odosielateľ informoval o bombe v nešpecifikovanej budove Finančnej správy.

Po prijatí výhražného mailu Finančná správa okamžite začala riešiť krízovú situáciu v spolupráci s ozbrojenými zložkami policajného zboru. Pre ochranu zamestnancov, klientov a verejnosti bolo potrebné vykonať dôkladné prehliadky všetkých priestorov.

Aj napriek tomu, že predchádzajúce preverovania týchto hrozieb nepriniesli pozitívny nález, finančná správa každú novú výstrahu vníma s maximálnou vážnosťou. "Tieto hrozby nemožno podceňovať, pretože ohrozujú bezpečnosť všetkých zúčastnených," uviedol hovorca finančnej správy.

Prosba o trpezlivosť počas kontrol

Kontroly budov pokračujú aj počas stredy 16. 10., preto Finančná správa prosí verejnosť a daňové subjekty o trpezlivosť a pochopenie. Všetky priestory, kde sa už ukončili prehliadky s negatívnym výsledkom, sú opäť v prevádzke v štandardnom režime.

Finančná správa v súčasnosti úzko spolupracuje s políciou, aby situáciu čo najrýchlejšie vyriešila a zaistila bezpečnosť všetkých priestorov. V záujme zabezpečenia plynulého chodu úradov však naďalej vyzýva na opatrnosť a zodpovedné správanie všetkých občanov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy