Jasno
14°
Bratislava
Vladimíra
16.10.2024
Premiér popiera, že by si vyžiadal správu od SIS o atentáte. Je to nezmysel, vyhlásil
Zdielať na

Premiér popiera, že by si vyžiadal správu od SIS o atentáte. Je to nezmysel, vyhlásil

Päť mesiacov po atentáte na Roberta Fica: Vyšetrovanie pokračuje

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico (Smer-SD) si nevyžiadal správu od Slovenskej informačnej služby (SIS) o atentáte na jeho osobu. "Je to celé nezmysel," uviedol v stredu 16. 10. na tlačovej konferencii.

"Ak si niekto niečo vyžiadal, tak to boli opoziční poslanci na príslušnom výbore na kontrolu SIS," povedal Fico. Riaditeľ SIS Pavol Gašpar podľa neho potvrdí informáciu, že o žiadnu správu nežiadal.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v utorok (15. 10.) informoval, že predseda vlády si ako oprávnený prijímateľ informácií vyžiadal od SIS správu o bezpečnostných rizikách spojených s ďalším možným pokusom o atentát na jeho osobu. Na to má podľa rezortu vnútra z titulu svojej funkcie zákonný nárok. "Nemyslel tým v žiadnom prípade správu o atentáte zo dňa 15. mája v Handlovej," uviedlo ministerstvo.

Priblížilo, že na takejto správe SIS pracuje aj v spolupráci s Policajným zborom. Mali by ju odprezentovať poslancom parlamentu a v rámci zákonných možností aj verejnosti, aby sa zamedzilo šíreniu konšpiračných teórii v spojitosti s atentátom ešte do konca roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy