Jasno
15°
Bratislava
Vladimíra
16.10.2024
Pekári odštartovali deň s Ficom. Premiér prisľúbil, že odrobí celú službu
Zdielať na

Pekári odštartovali deň s Ficom. Premiér prisľúbil, že odrobí celú službu

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico v stredu 16. 10. skoro ráno navštívil pekáreň v bratislavskej Petržalke. Pracovníkom sľúbil, že 1. mája odrobí celú 8-hodinovú službu. Ministerstvo pôdohospodárstva podpísalo s potravinármi a obchodníkmi memorandum o spolupráci. Reportér TV JOJ Radovan Antoži si privstal spolu s nimi.

​​Premiér zavítal do priestorov jednej z bratislavských petržalských pekární približne o šiestej ráno, a to spolu s ministrom pôdohospodárstva Richardom Tkáčom (Smer-SD).

Upiekli si aj vlastnú vianočku

Zamestnanci im pri príležitosti Medzinárodného dňa chleba previedli celú výrobu, porozprávali sa s nimi a zároveň si členovia vlády upiekli vlastnú vianočku. Ich oficiálny hlavný program bol podpis Memoranda o spolupráci medzi agrorezortom, pekármi a obchodníkmi.

Spolu sa chcú týmto papierom zaviazať, aby priniesli na slovenské obchodné pulty viac slovenských výrobkov a zároveň viac kvalitnejších slovenských výrobkov. "Urobíme všetko pre to, aby táto práca bola maximálne ocenená tak, aby majitelia mali dobré vzťahy s obchodníkmi, aby zarobili normálne a súčasne vedeli dať ľuďom dobré mzdy a dobré pracovné podmienky," povedal premiér.

"Naše spoločné memorandum má deklarovať väčšiu intenzívnejšiu spoluprácu pri tom, aby sme doručili konečnému spotrebiteľovi spotrebiteľovi hlavne kvalitné slovenské pekárenské výrobky," uviedol Takáč. "Samozrejme, že každý z nás si chce ten čerstvý chlebík, ktorý sa tu v noci upečie, kúpiť ráno v obchode a nechce rôzne tie opekané veci, ktoré síce sú určitým spôsobom nejaký svetový trend, ale myslím si, že rozdiel v kvalite a hlavne v tej čerstvosti je úplne iný. Preto spoločným memorandom deklarujeme hlavne toto," dodal.

Reč prišla aj na cenu

Diskusia bola aj o ich cene. V posledných rokoch bola pomerne výrazná inflácia na pečivo a to platí aj v súčasnosti. Robert Fico sľubuje zníženie cien aj na pečivo. Avšak analytici sú trochu skeptickí, keďže zvýšená sadzba 23 % patrí všetkému ostatnému, čomu musia pekári čeliť.

Sám premiér však uvádza, že až po 1. januári uvidíme konkrétne výsledky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy