Zatiahnuté
13°
Bratislava
Hedviga
17.10.2024
Vykrádačka a útek: Maďarská dvojica sa snažila ujsť v ukradnutých vozidlách
Zdielať na

Vykrádačka a útek: Maďarská dvojica sa snažila ujsť v ukradnutých vozidlách

​POPRAD / Dvojicu zlodejov, ktorí sa pokúsili ukradnúť  v Poprade auto, súd poslal do väzby. Muž bol v Maďarsku niekoľkokrát súdne trestaný a iba nedávno sa vrátil z väzenia. Za mreže takisto pôjde jeho 20- ročná komplicka, ktorá šoférovala takzvané sprievodné auto.

Popoludní dňa 16. októbra odviedli policajti z oddelenia 52- ročného muža, ktorý jedno auto vykradol a druhé ukradol. Nebol sám, pomáhala mu len 20- ročná žena, ktorá tiež skončila na niekoľko hodín v policajnej cele. Obaja sa postavili dnes pred sudcu. Ich popradský príbeh začal v pondelok, 14. októbra, pred svitaním.

“Žena sledovala okolie, muž rozbil zadné okno na vozidle, otvoril ho a nastúpil doň s úmyslom vozidlo odcudziť, ” hovorí o prípade hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová.

Polícia neuviedla prečo, ale toto vozidlo zlodeji neukradli. Vzali z neho niekoľko vecí, ale s ďalším cudzím autom už odišli. “52- ročný muž sa presunul k druhému zaparkovanému vozidlu, aj na ňom rozbil zadné okno, auto otvoril, spolu s 20- ročnou ženou do auta nastúpili a odišli k svojmu sprievodnému vozidlu, ” znova Jana Ligdayová. 

​Muž ostal za volantom ukradnutej Toyoty, ujsť už nestihol. Medzi Popradom a Svitom ho streľbou policajti zastavili a zadržali. Ženu zatkli v meste pri výjazde na diaľnicu. Šoférovala spomínané sprievodné vozidlo. Obaja sú občanmi Maďarska a boli obvinení z trestného činu krádeže. Vďaka policajtom z Banskej Bystrice, Zvolena, Veľkého Krtíša i Popradu, tak zlodejskej dvojici krádež auta na Slovensku nevyšla. K tomu ich oboch sudca posla do väzby.

“Rozhodol som v oboch prípadoch o takzvanej únikovej väzbe, lebo zistilo sa, že tieto osoby nemajú stále bydlisko, ” vyjadril sa sudca Okresného súdu v Poprade, Richard Bureš.

V prípade obvineného sudca rozhodol aj o uvalení takzvanej preventívnej väzby. Nie je totiž vylúčené, že muž by pokračoval v trestnej činnosti. “Som zistil, že bol viackrát aj v Maďarskej republike odsúdený pre majetkovú trestnú činnosť aj bol dlhodobo vo výkone trestu, “ ukončuje výpoveď Richard Bureš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy