Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hedviga
17.10.2024
SaS kritizujú opozíciu: Nevyjasnené informácie v správe o atentáte na premiéra
Zdielať na

SaS kritizujú opozíciu: Nevyjasnené informácie v správe o atentáte na premiéra

Archívna reportáž

Nedávne vyjadrenia Roberta Fica ohľadom správy od Slovenskej informačnej služby

BRATISLAVA / Nezrovnalosti okolo správy SIS o atentáte na premiéra Roberta Fica potvrdzujú podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) zámer, prečo koalícia nesúhlasila so zriadením medzinárodnej vyšetrovacej komisii a odvolala z postu predsedníčky Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS Máriu Kolíkovú.

„Matúš Šutaj Eštok bol spolu s Robertom Ficom prichytený pri klamstve pred celým Slovenskom. Usvedčili sa totiž sami, že spolu s SIS pripravujú kompromitujúcu správu o atentáte proti opozícií. Zneužitie atentátu sa tak blíži do finále. Aj preto potrebovala vládna koalícia na rýchlo odvolať Máriu Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS. Gašparovcom a Robertovi Ficovi vadilo, že im Mária Kolíková pozerá na prsty. Po slovách ministra vnútra je zrejmé, že SIS je zneužívaná na špinavú prácu s cieľom vykonštruovať prepojenie útočníka na opozičné strany. Už v máji sme volali po zriadení medzinárodnej vyšetrovacej komisii, pretože obava zo zneužita atentátu bola na mieste. Dnes je jasné, prečo s takouto komisiou vládna koalícia nesúhlasila a prečo potrebovala na rýchlo vytvoriť vymyslené zámienky na odvolanie Márie Kolíkovej,“ povedal predseda SaS Branislav Gröhling.

Strana SaS pripomína, že dôvody na odvolanie Márie Kolíkovej boli už v júni absurdné. "Obvinenia s tým, že vystupovala pri otázkach na generálneho prokurátora Maroša Žilinku ako predsedníčka výboru a nie ako poslankyňa, sa preukázali ako klamstvo. Dosvedčil to aj list generálnej prokuratúre. Koalícii však kontrola činnosti SIS zo strany Márie Kolíkovej nevyhovovala a dnes sa potvrdzuje, prečo potrebovala na rýchlo a účelovo znefunkčniť výbor na viac ako tri mesiace. Fico, Eštok a Danko totiž pripravujú za výdatnej asistencie SIS hanebný útok na opozíciu,“ uzavrel Branislav Gröhling. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy