Jasno
18°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra
Zdielať na

Lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra

BRATISLAVA / Lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra. Aktuálne má výpovede pripravené 2462 lekárov. Na utorkovej (22. 10.) tlačovej konferencii o tom informoval šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský. Upozorňuje vládu, že je stále čas na to, aby sa veci vyriešili za rokovacím stolom.

Výpovede podľa Visolajského avizujú lekári z univerzitných, fakultných nemocníc, z väčšiny malých nemocníc, aj súkromných nemocníc. Ide o najviac vyťažené oddelenia, ako chirurgia, gynekológia, interné či kardiológia. "Bez týchto lekárov, ako sa Slovensko už opakovane presvedčilo, nie je možný chod slovenských nemocníc," podotkol Visolajský s tým, že výpovede pribúdajú každým dňom.

Pre LOZ je kľúčové, aby bol na Slovensku systém, ktorý zabezpečí zdravotníkov v nemocniciach. Zároveň trvá na dodržiavaní ôsmich bodov memoranda, ktoré v roku 2022 podpísali lekárski odborári s vládou SR. "Len samotné mzdy problém slovenského zdravotníctva nevyriešia a problém je taký, že treba realizovať osem opatrení, aby sme pomohli nášmu zdravotníctvu. Preto tlačíme na vládu výpoveďami už po tretíkrát," skonštatoval Visolajský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy