Oblačno
13°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Voľne žijúca Kengura z Liptova uhynula pod kolesami auta
Zdielať na

Voľne žijúca Kengura z Liptova uhynula pod kolesami auta

LIPTOV / Vo voľnej prírode prežila dve zimy, úspešne sa vyhýbala predátorom aj ľuďom, ktorí sa ju snažili odchytiť. Kengure žijúcej v okolí Liptovského Mikuláša sa však včera stal osudným stret s osobným autom.

"Kengura sa v našom meste pohybovala už viac ako 2 roky, prežila dve zimy, stala sa naozaj takou atrakciou celého mesta," uviedol Michal Paška, poslanec MsZ MČ Podbreziny. Zviera zrejme ušlo súkromnému chovateľovi, nikto sa však k nemu oficiálne neprihlásil. Pokusy o odchyt dopadli neúspešne a tak sa kengure stali liptovské lesy, v blízkosti sídliska Podbreziny, domovom.

"Mám pocit, že už niekoľko rokov tu je tá kengura. Sa objavuje pravidelne v nejakých tých obdobiach," povedal jeden z obyvateľov. Kengura sa v tejto lokalite zdržiavala dlhodobo, aj včera krátko po zotmení, sa za Liptovským Mikulášom v smere na Smrečany, snažila prejsť cez cestu.

Tak ako množstvo divej zveri, aj kengure sa stal osudným stret s osobným autom, zviera na mieste uhynulo. Táto správa, mnohých mikulášanov zarmútila. Videá zachytávajúce kenguru žijúcu v blízkosti mesta, sa vždy tešili veľkej obľube.

Reportáž o kengure z Liptova si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy