Skoro jasno
17°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Progresívne Slovensko spúšťa informačnú kampaň. Upozorňuje na nesplnené sľuby vlády
Zdielať na

Progresívne Slovensko spúšťa informačnú kampaň. Upozorňuje na nesplnené sľuby vlády

SLOVENSKO / Opozičné Progresívne Slovensko (PS) spúšťa informačnú kampaň, ktorou chce upozorniť na to, že vláda po prvom roku pôsobenia nesplnila mnoho svojich sľubov. Vyhlásil to na tlačovej konferencii dňa 24. októbra predseda PS Michal Šimečka. Hnutie začína distribuovať noviny, o zlyhaniach vlády bude informovať aj cez bilboardy a videspoty na sociálnych sieťach.

Bol sľúbený pokoj a žiadny chaos

"Táto vláda Roberta Fica ničí ľuďom na Slovensku životy, uvrhla na nich drahotu v podobe konsolidácie, politický chaos a nestabilitu, zvýšenú kriminalitu a ešte aj viac nenávisti vo verejnom priestore," povedal Šimečka s tým, že toto sú výsledky štvrtej vlády Roberta Fica (Smer-SD).

Šéf PS pripomenul, že vláda sľubovala pokoj a koniec chaosu, no namiesto toho sa koaliční politici denne medzi sebou naťahujú. "Sľubovali lacnejšie potraviny a boj proti zdražovaniu, no namiesto toho zvyšujú dane. Sľubovali diaľnicu do Košíc, ale ani po 13 rokoch vládnutia ju nemáme. Neplnia vlastné sľuby, nevedia vládnuť, hnala ich len frustrácia a pomsta," skonštatoval. Konsolidácia verejných financií sa podľa neho dotkne všetkých a najmä najslabších, hoci tomu sa chcela vláda podľa Šimečku vyhnúť.

​Cieľom je porazenie Róberta Fica

Líder hnutia zdôraznil, že cieľom je poraziť v ďalších voľbách premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a zložiť lepšiu vládu. Kampaň chcú cieliť aj na voličov koalície a teda na regióny, kde mali vládne strany najlepšie volebné výsledky. Noviny by mali vydávať niekoľkokrát do roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy