Jasno
17°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Brutálna bitka na sídlisku: Agresívny mladík skončil za mrežami
Zdielať na

Brutálna bitka na sídlisku: Agresívny mladík skončil za mrežami

HUMENNÉ / Zbil ho tak surovo, že zo zranení sa bude liečiť niekoľko týždňov. Dvadsať ročný Humenčan zaútočil na o rok mladšieho muža a spôsobil mu vážne zranenie hlavy. Čelí obvineniu z dvoch trestných činov a sudca ho poslal do väzby. Podľa svedkov bol aktérom brutálnej bitky aj pred dvoma mesiacmi, po ktorej záchranky odviezli dvoch zranených do nemocnice.

​Stalo sa to neďaleko druhého najväčšieho sídliska v meste. Obeťou surového útoku bol podľa polície 19 ročný chlapec. K bitke došlo na schodoch pri bytových domoch a podľa zistení TV JOJ utrpel aj vážne zranenie hlavy.

"Napadnutý mladík utrpel viacero  zranení, vyžiadajú si liečenie viac ako 28 dní, " objasňuje zranenia napadnutého hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová.

Podľa polície útočil o rok starší Humenčan. Hliadka ho zdržala a umiestnila do cely policajného zaistenia.

"Voči dvadsať ročnému mladíkovi bolo vznesené obvinenie z trestného činu ublíženia na zdraví spáchaného v súbehu s trestným činom výtržníctva, " znova Jana Ligdayová.

Obyvateľov sídliska bitky a podobné násilnosti neprekvapujú

"Veď to tu je na dennom poriadku. Opití sú alebo nadrogovaní, a potom prídu sem, tu je hluk a potom sa bijú, " vyjadruje sa k problematike obyvateľka Humenného

"Tam vpredu je kamera, ale ja neviem, či je funkčná, " hovorí ďalší z obyvateľov sídliska.

"Policajti prídu, upozornia ich, pôjdu preč a oni zase, " znova obyvateľka mesta Humenné.

Rozhodnutie Okresného súdu 

V prípade bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie. Po pár dňoch, ktoré strávil v cele o ňom rozhodoval Okresný súd Humenné.

"Obvinený pre prečin ublíženia na zdraví spolu s prečinom výtržníctva bol sudkyňou pre prípravné konanie Okresného súdu Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti, " hovorí o prípade hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová.

​Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, obvinený voči nemu podal sťažnosť. Podľa svedkov má ísť o rovnakého páchateľa ako v prípade hromadnej bitky v centre Humenného. Agresívne vtedy zaútočila skupina mužov na úspešných trénerov miestneho hokejbalového klubu, šiestich z nich polícia obvinila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy