Oblačno
18°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Veľký úlovok: Colníci zadržali nelegálne cigarety a tabak
Zdielať na

Veľký úlovok: Colníci zadržali nelegálne cigarety a tabak

SLOVENSKO / Milióny nelegálnych cigariet a tony tabaku sa podarilo zachytiť slovenským colníkom. Počas ozbrojených akcií zadržali desiatky podozrivých. Škody odhadujú celkovo na viac ako 10 miliónov eur.

​Nelegálny tabak bol zadržaný

Vyše 47 ton sušeného tabaku. Takéto množstvo nelegálneho tovaru sa podarilo zachytiť slovenským colníkom od začiatku roka. Drvivú väčšinu z toho zaistili počas akcií s názvom Distribútor a Baranec. Celková hodnota zhabaného tabaku presiahla sumu 6 miliónov eur. To ale nebolo všetko. Biznis prekazili aj ďalším podnikavým obchodníkom.

Úspech pri viacerých akciách​

"Počet zaistených cigariet dosahuje takmer 25 miliónov kusov. Najviac ich ozbrojení príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy zaistili počas akcie "Cudzinec" - bezmála 13 miliónov kusov a "Mýval" - takmer 4 milióny. Výška škody v prípade cigariet predstavuje sumu viac ako 3 800 000 eur," hovorí Daniel Súkup, hovorca finančnej správy.

Colníci mali úspech aj počas ďalších akcií. Ozbrojeným príslušníkom finančnej správy sa podarilo zaistiť aj rôzne vozidlá a stroje. A to v celkovej hodnote takmer 2 milióny eur. Okrem osobných áut a dodávok išlo o linky na výrobu cigariet, rezačky a sušičky tabaku, plničky dutiniek, dopravníkové pásy, kompresory aj generátory. Počas akcií zadržali colníci spolu 63 podozrivých ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy