Polojasno
19°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Vodič sadol za volant opitý. Spadol autom z mosta
Zdielať na

Vodič sadol za volant opitý. Spadol autom z mosta

Archívna reportáž

Vodič šoféroval opitý aj v Oponiciach

NITRA / Opitý vodič osobného automobilu sa v okrese Nové Zámky zrútil s autom z mosta ponad rieku Nitra. Auto zostalo po dopade na zem prevrátené na strechu. Nehoda sa stala počas víkendu medzi obcami Šurany a Úľany nad Žitavou. Vodič nafúkal 1,5 promile alkoholu, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Auto zostalo na streche

Podľa vyjadrenia polície 27-ročný vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť svojej jazdy, najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky. S vozidlom prešiel do protismeru, kde narazil do zvodidiel a zábran na moste cez rieku. Vozidlo bolo po náraze vymrštené do vzduchu a po dopade na zem zostalo prevrátené na strechu.

​Chytili viacerých pod vplyvom alkoholu

Polícia odhalila počas víkendu aj ďalších dvoch vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. V Nových Zámkoch kontrolovala policajná hliadka 24-ročného vodiča. Dychovou skúškou u neho zistila prítomnosť alkoholu v hodnote 2,31 promile. V Šali zastavili policajti 35-ročného vodiča jazdiaceho po krajnici. Vodič nafúkal 1,42 promile. Obaja opití vodiči skončili v policajnej cele a čelia obvineniu pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy