Jasno
14°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Zápas o spravodlivosť: Poslanci sa zaoberali obvineniami z údajného policajného násilia
Zdielať na

Zápas o spravodlivosť: Poslanci sa zaoberali obvineniami z údajného policajného násilia

KOŠICE / V Košiciach dnes poslanci národnej rady a členovia výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny rokovali na policajnej stanici o údajnej policajnej brutalite. Malo k nej dôjsť v júni tohto roka. Muž policajtov obvinil z násilia a sexuálneho zneužívania. Policajti to ale od začiatku popierajú. Poslanci vidia najväčší nedostatok v zlom a nedostatočnom rozmiestnení kamier, či už na staniciach, alebo priamo na uniformách. Zabrániť by sa tak dalo krivým obvineniam.

"My pevne veríme, že čo najskôr inšpekcia dospeje k nejakým záverom a či už pôjde o nejaký disciplinárny podnet alebo to bude zastavené to my v tejto chvíli nevieme posúdiť, ale v každom prípade veríme, že čo najskôr sa dopracujeme k tomuto výsledku," hovorí poslankyňa Národnej rady Lucia Plaváková.

"Vyšetrovateľ dal v rámci procesných úkonov vypracovať znalecký posudok. Až na základe jeho záverov bude môcť ďalej v konaní rozhodnúť. To znamená, že nebola zatiaľ obvinená žiadna konkrétna osoba," dopĺňa Andrea Dobiášová, úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy