Skoro jasno
15°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Po stopách slávneho auta. Toto je trabant zo CIA
Zdielať na

Po stopách slávneho auta. Toto je trabant zo CIA

Krajina chatrčí a trabantov. Takto je vykreslené Slovensko na stránke americkej tajnej služby CIA. Na fotografiách o našej krajine sú chudobné chatrče, na inej zase trabant na jednej z ulíc v Levoči. My sme po ňom pátrali.

Majiteľ trabanta ho kúpil približne za 3 000 korún. Hoci už slúži iba ako reklamný pútač, jeho majiteľ sa o neho stará a občas ho aj prevetrá. reportér Vlado Jurek ho našiel v Spišskej Novej Vsi. "Nech trošku vidia na čom tu jazdíme. Nech nám pošlú nejaké Chevrolety, čo čo tam majú," s úsmevom povedal majiteľ pizzérie Pavol Petruf. 

CIA nás prezentuje ako chudobný štát

Americká služba CIA prezentuje Slovensko ako chudobný štát. Aspoň podľa fotografií, ktoré má zavesené na svojej webovej stránke. Podľa superagentov vyzerá Slovensko ako krajina, v ktorej bývajú ľudia v drevených chatrčiach a jazdia na starých trabantoch. 

The World Factbook je časť stránky americkej tajnej služby CIA. Práve tu zverejňujú informácie o stovkách krajín z celého sveta. Vrátane Slovenska. "Je to akási encyklopédia, ktorá vychádza od roku 1981. To znamená, že je to základná príručka informácií o všetkých krajinách sveta," vysvetľuje špecialista na terorizmus Ivo Samson.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy