Oblačno
12°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Staršia žena chcela okradnúť dôchodkyňu. Peňaženku ale nepustila
Zdielať na

Staršia žena chcela okradnúť dôchodkyňu. Peňaženku ale nepustila

POHRANICE / Osemdesiatštyriročnú dôchodkyňu v Pohraniciach (okr.Nitra) lúpežne prepadla 60-ročná žena. Na dôchodkyňu podľa polície fyzicky zaútočila a chcela jej zobrať peňaženku. Krátko po čine lupičku zadržali.

K lúpeži došlo v piatok, keď išla 84-ročná dôchodkyňa z obchodu. Pritom, ako vchádzala do dvora, ju napadla 60-ročná žena z obce, v ktorej obe žijú. Lupička sa chcela zmocniť peňaženky, ktorú si Helena pevne držala v rukách. Dokonca ju žena sotila na zem. Dôchodkyňa sa však aj tak nedala.

"Podarilo sa jej utiecť na ulicu," hovorí svedkyňa. Krik napadnutej ženy začuli pracovníčky obecného úradu a tie sa jej okamžite rozbehli na pomoc. Po útoku má prepadnutá Helena zranený chrbát a ruku. Páchateľka z miesta utiekala do Nitry a tam ju vypátrali policajti. Skončila v policajnej cele a súd rozhodoval o jej vzatí do väzby.

"Po vypočutí bola 60-ročná žena vyšetrovateľkou obvinená zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová. "Okresný sud Nitra nevyhovel návrhu okresného prokurátora v Nitre a obvineniu nezobral do väzby," povedala hovorkyňa súdu v Nitre Lena Kiradžiev  

Súd lupičke Viere nariadil aprobačný dohľad a do vzdialenosti 5 metrov sa k prepadnutej žene nemôže priblížiť. 

Dôchodcovia sa poslednú dobu nechávajú oklamať podvodníkmi. Napríklad tejto žene vzali veľký balík peňazí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy