Zatiahnuté
22°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Vláda na výjazdovom rokovaní v Handlovej: Zaoberá sa aj aktualizáciou akčného plánu pre Hornú Nitru
Zdielať na

Vláda na výjazdovom rokovaní v Handlovej: Zaoberá sa aj aktualizáciou akčného plánu pre Hornú Nitru

HANDLOVÁ / Vláda mala výjazdové rokovanie, témami boli situácia v regiónoch, daňové úľavy a aj výstavba nového bloku jadrovej elektrárne.

​Vláda Roberta Fica má v stredu 15. mája výjazdové rokovanie v Handlovej. Jedným z bodov je aj aktualizácia akčného plánu pre Hornú Nitru.

Rokovanie vlády v Handlovej končilo okolo obeda. Schválili a rokovali o všetkom z ich plánu. Najdôležitejším dokumentom, ktorý schvaľovali je zámer vybudovať štvrtý blok jadrovej elektrárne Jaslovské Bohunice. Aktualizovali akčný plán pre Hornú Nitru a oboznámili sa so situáciou v okolitých regiónoch v Partizánskom a Prievidzi.

​Podporili aj viaceré firmy daňovými úľavami, firma z Bošian má dostať 4 milióny eur a firma z Pravenca má dostať 3 milióny eur na daňových úľavách.

Ďalej majú ministri a členovia vlády navštíviť regióny. Ministerka zdravotníctva navštívi Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bojnice. Minister vnútra zostáva v Handlovej na návšteve miestnych požiarnych a policajných zborov a minister práce a sociálnych vecí má ísť poklepkať na základný kameň výstavby domova dôchodcov v obci Nedožery-Brezany.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy