Oblačno
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Oslavy krstín skončili v chaose: Údery dreveným kolíkom po hlave a päste do tváre
Zdielať na

Oslavy krstín skončili v chaose: Údery dreveným kolíkom po hlave a päste do tváre

VECHEC/VRANOU NAD TOPĽOU / Padnúť mali údery dreveným kolíkom po hlave, päste do tváre a keď mal poškodený už ležať na zemi, mali obvinení doňho kopať, čím mu mali spôsobiť zranenia.

Všetkým trom bolo vznesené obvinenie z trestného činu porušovania domovej slobody. V prípade jedného z nich väzbu prokurátor ani nežiadal. Pre ďalších dvoch žiadal väzobné stíhanie. Pri predvádzaní na súd sa spoza plota ozýval plač príbuzných.

„Provokoval nás, tri razy prišiel po bitku na dvor, začal mi manžela biť. Manžela mi toľko pobil, že leží v nemocnici. A ešte deti mi dal do basy,“ posťažovala si matka obvninených.

Rodina tých, ktorí skončili v policajnej cele tvrdila, že to všetko začalo počas osláv krstín. Sused mal prísť s tým, že ich deti mu ukradli telefón. Podľa ich výpovedí mu mali povedať nech príde ráno. Krátko na to už neostalo len pri slovách, ale začala sa podľa nich bitka, oni sa vraj len bránili a ukazujú na rozbité okná, ktoré im poškodil sused s rodinou. Poškodený sa  k celej situácii odmietal vyjadriť.

„Prišiel tu otravovať, že naše deti mu ukradli telefón, skákal do bitky a nastala veľká bitka,“ vyjadril sa príbuzný jedného z obvinených a zároveň svedok celého incidentu. 

„Ženy pobili, druhého švagra pobili a ešte oni sú oni sú na slobode a naši muži, čo oni ešte bránili, oni sú ešte trestne stíhaní,“ prezradila manželka obvineného.

„V danom prípade bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin porušovania domovej slobody. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v tomto prípade, nie je možné k nemu poskytnúť bližšie informácie,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová.

„Dvaja obvinení v predmetnej trestnej veci pre prečin porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva, boli sudcom pre prípravné konanie okresného súdu Vranou nad Topľou zhodne vzatí do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti,“ vyjadrila sa hovorkyňa krajského súdu, Ivana Petrufová.

„Voči tomuto rozhodnutiu vo väzbe bola podaná sťažnosť, ktorá bude následne odôvodnená,“ argumentoval právny zástupca obvineného, Maroš Džuka.

„Súd neprijal písomný sľub obvinených a väzbu nenahradil dohľadom úradníka. Rozhodnutie okresného súdu Vranou nad Topľou v oboch prípadoch nie je právoplatné,“ znova Ivana Petrufová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy