Oblačno
30°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Otec týral vlastnú dcérku. Nemyslí si, že je vinný
Zdielať na

Otec týral vlastnú dcérku. Nemyslí si, že je vinný

Zdroj: TV JOJ

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Daniel z dediny Veľké Bierovce čelí mimoriadne vážnej obžalobe za zločin týrania blízkej a zverenej osoby, jeho vlastnej dcéry. Ide o malé dievčatko, ktoré má zdravotné problémy so srdiečkom. A trápiť ju mal už od jej raného detstva.

Daniel (35) sa ocitol na Považsko-Bystrickom súde za to, že mal ubližovať svojej dcérke. Podľa obžaloby ju týral psychicky aj fyzicky, a to dlhší čas. Manžel sa voči dcére správal hrubo a vulgárne. Nadával jej, povedal, že ju nenávidí, že je sviňa. Hovorí Mama dievčaťa: "... ju urážal, že je postihnutá, že pôjde do polepšovne, že nepatrí do rodiny, že ju nenávidí a dá ju do detského domova. Dvakrát ju udrel tak, že jej ostala modrinka na nožičke."

Rodičom dievčatka náhle zomrel dvojročný synček. Podľa mamy ešte aj toto nešťastie zneužil otec pri týraní vlastnej dcéry. "Ona má kardiostimulátor, ako záchranu, že keby sa srdiečko vypínalo. Čo ma najviac trápi, že jej povedal, že ona mala zomrieť, nie ten mladší syn," hovorí mama dievčatka.

Otec si myslí, že je nevinný

"Obžalovaný muž na hlavnom pojednávaní urobil vyhlásenie, že je nevinný zo spáchania skutku, uvedeného v obžalobe," informuje hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus. No daniel zároveň pripustil hrubé správanie voči dieťaťu. "Ona má kardiostimulátor, ako záchranu, že keby sa srdiečko vypínalo," dodla mama.

"Po hlave mohla dostať, ale nie v takej intenzite, ako tam je popisované," odpovedal otec na otázky prokurátorke, priznal sa aj k urážaniu a vyhrážaniu sa. Na pojednávaní bol obžalovaný, prítomných bolo šesť svedkov. V prípade dokázania viny mu hrozí strata slobody až na 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy