Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
František
4.10.2024
Výhody jednovrstvového murovania s bielym pórobetónom Ytong
Zdielať na

Výhody jednovrstvového murovania s bielym pórobetónom Ytong

Zdroj: iProspect

BRATISLAVA / Jednovrstvové murovanie šetrí čas výstavby aj materiál. Jednovrstvové murovanie s bielym pórobetónom Ytong má mnoho nesporných výhod. Pri použití 500mm tvárnic môžete postaviť stavbu, ktorá s veľkou rezervou vyhovie požiadavkám na nízkoenergetické domy a dosiahne až na hranicu pasívu.

Skráti sa čas výstavby, spotrebujete menej použitého materiálu a usporíte náklady na jeho dopravu. Navyše je stavba homogénna a nevznikajú kritické miesta pri napojovaní dvoch rôznych materiálov. Porézna štruktúra Ytongu tak plní svoju tepelnoizolačnú funkciu, ale tiež vytvára zdravú klímu v budove.

Lepšie akustické vlastnosti a odolnosť voči prehrievaniu

Masívna jednovrstvová stena má vďaka svojej hrúbke lepšie akustické vlastnosti, čo oceníte predovšetkým v mestách a mestských aglomeráciách.

Má tiež lepšie tepelno-akumulačné vlastnosti a priestor je omnoho odolnejší proti prehrievaniu. Tento nepríjemný fenomén iste poznajú všetci, ktorí zažili klasický starý rodinný dom v lete.

iProspect

Výhody jednovrstvového murovania z Ytongu vďaka zloženiu materiálu

S Ytongom máte istotu polohy rosného bodu a s tým spojených rizík rozvoja plesní. Ďalej nepripadá do úvahy napadnutie hmyzom (napríklad pri EPS doskách boli zaznamenané prípady, keď si v tomto materiále spravili hniezdo sršne). Rovnako tak v homogénnej jednovrstvovej stavbe sa nemôžu usadiť vtáci a kuny.

Povrch tvárnic je tiež mechanicky menej náchylný k poškodeniu, než je tomu pri stavbách so zateplením. Stavby z Ytongu takisto výborne odolávajú vode a sú nehorľavé. Pleseň pod EPS doskami či ohorené konštrukcie zateplených budov sú dostatočným argumentom, že tieto riešenia nie sú zďaleka najlepšie.

iProspect

Životnosť bez obmedzenia

Materiál má nad mnohými inými jednoznačnú prevahu v dlhovekosti. Má všetky výhody murovaných stavieb a poskytuje mnohé ďalšie. Tiež v prípade rekonštrukcií či likvidácie budovy oceníte, že je zdravotne neškodný.

Atraktívna skladačka pre veľkých chlapcov

Systém stavebných komponentov Ytong je atraktívny pre stavebníkov svojpomocou, pretože je veľmi jednoduchý a nenáročný na remeselné spracovanie.

Umožňuje tiež užívanie stavby bez následnej konečnej úpravy. To svojpomocní stavebníci, ktorí financujú stavbu niekoľkých fázach, často privítajú.