Číňania varia vajcia v moči. Nevedia si to vynachváliť!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Panenské vajíčka. Znie to veľmi dobre, no ak by ste na ne dostali chuť, radšej si to premyslite. Pri príprave čínskej jarnej špeciality sa totiž nezaobídete bez chlapčenského moču.
Nečudo, že na základnej škole v provincii Dong-jang sa odkladá a potom predáva producentom vajec. Tí ich najprv v moči uvaria na tvrdo, olúpu a následne ich v ňom nechajú ponorené niekoľko hodín.
Príprava panenskej pochúťky trvá celý deň a vraj chutí najlepšie, ak má chlapec do desať rokov. Nuž, proti gustu žiaden dišputát.
ISIFA/ilustračné