Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Austrália zmarila teroristický útok, polícia zatkla dvoch mužov
Zdielať na

Austrália zmarila teroristický útok, polícia zatkla dvoch mužov

SYDNEY / Austrálska polícia údajne prekazila bezprostredne hroziaci teroristický útok. V Sydney zatkla dvoch mužov hlásiacich sa údajne k organizácii Islamský štát. Zadržaní sa podľa policajtov chystali útočiť sečnými a bodnými zbraňami.

"Po prehľadaní budovy sme objavili viacero predmetov, vrátane mačety, loveckého noža, podomácky vyrobené vlajky teroristickej organizácie Islamský štát a tiež videá, na ktorom muž hovorí o prípravách na útok," uviedla zástupkyňa polície štátu Nový Južný Wales Catherine Burn.

Polícia sa domnieva, že sa muži chystali čin vykonať práve v utorok, preto vraj protiteroristická jednotka zasiahla, píše server news.com.au. 

Policajná razia prebehla na predmestí Fairfield. Muži si podľa Burn už vypočuli obvinenia z prípravy teroristického činu.

Austrália zmarila teroristický útok:

Útok na kaviareň

Austrálčania majú ešte v živej pamäti decembrový útok na kaviareň v centre Sydney, kde iránsky utečenec viac ako pol dňa zadržiaval 17 ľudí. Pri zásahu polície prišli o život traja ľudia, vrátane radikalizovaného moslimského únoscu. Ďalšie štyri osoby utrpeli zranenia.

Takto vyzerala rukojemnícka dráma v Sydney. Zomreli pri nej tri osoby:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy