Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
VIDEO: Lietadlo spadlo na diaľnicu tesne pred pristátím
Zdielať na

VIDEO: Lietadlo spadlo na diaľnicu tesne pred pristátím

COSTA MESA / Lietadlo, ktoré sa chystalo na pristánie na neďalekom letisku sa zrútilo na jednu z najrušnejších kalifornských diaľnic. Dvaja ľudia boli prevezení do nemocnice. Príčina pádu dvojmotorového lietadla zatiaľ nie je známa.

Letisko uzavreli pre všetky prichádzajúce lety. Podľa dostupných informácií sa lietadlo na diaľnici nezrazilo so žiadnym autom. Diaľnica však bola po nehoda zatvorená. 

Stroj sa dostal do vážnych problémov už krátko po štarte, pretože mu vypovedal jeden z motorov. Lietadlo dostalo okamžite po vyslaní signálu may-day povolenie k núdzovému pristátiu, no vrátiť sa už nestihlo, stratilo výško a zrútilo sa priamo na diaľnicu.

V lietadle bol manželský pár. Muž a žena po 50-ke. Obaja nehodu prežili bez vážnejších zranení. Hasiča, ktorý pri páde lietadla zasahoval, mnohí považujú za hrdinu, no on tvrdí: "Nemyslel som na to, že som sa sám ocitol v nebezpečenstve. Veľa ľudí ochotne pomáhalo, ale počas požiaru som sa tam ocitol práve ja. Netúžim po sláve, iba som si robil svoju prácu. "

Súvisiace články

Najčítanejšie správy