Zatiahnuté
15°
Bratislava
Stela
3.10.2024
Kňaz vzal deti na výlet do lesov, začalo sa peklo
Zdielať na

Kňaz vzal deti na výlet do lesov, začalo sa peklo

KRAKOV / Poľskom otriasa ďalší cirkevný škandál. Tridsaťosemročný kňaz vzal skautov na výlet do lesov na hraniciach so Slovenskom a vtedy sa pre deti začalo peklo. Údajné sexuálne zneužívanie už rieši polícia.

Kaplán, ktorý pôsobil na fare v Prímorskom meste Gdaňnsk bol zároveň vedúcim skautského oddielu. Po návrate z výletu sa ale dvaja chlapci zverili svojim rodičom. "Došlo k sexuálnemu zneužitiu dvoch chlapcov, ktorí po návrate domov rozpovedali hrozné zážitky svojim rodičom. Tí upovedomili o podozrení zo spáchania trestného činu políciu," informuje hovorca polície Sebastian Gleń.

Policajti sa okamžite vybrali navštíviť 38-ročného kňaza. Ten najskôr vinu popieral. K činu sa priznal až v policajnej cele. "Obvinenie znelo, že mal zneužiť 18-ročného a 15-ročného chlapca. V čase spáchania skutku mal mladší chlapec ešte len 14 rokov," dodal vyšetrovateľ Dariusz Lach. Do prípadu sa vložila už aj prokuratúra. Kňaza obvinila.

"Mladší z chlapcov bol nútený do tzv. innej sexuálnej činnosti. V prípade staršieho chlapca nie sme ešte jednoznačne neurčili právnu kvalifikáciu činu," píše vo vyjadrení prokuratúra. Kňaza postavila mimo službu už aj miestna diecéza. V prípade dokázania viny mu hrozí až 12 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy