Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Pomohli žene, ktorá kradla jedlo pre rodinu: V prvom rade sme ľudia, až potom policajti
Zdielať na

Pomohli žene, ktorá kradla jedlo pre rodinu: V prvom rade sme ľudia, až potom policajti

Archívna reportáž

HILLSBOROUGH / Keď polícia z Južnej Karolíny reagovala na hlásenie o zlodejovi v supermarkete, zrejme nečakala, že nájde matku, ktorá mala už tri dni prázdnu chladničku a hladné deti.

Žena, ktorá sa rozhodla k ráznemu kroku, kradla jedlo v miestnom supermarkete po tom, ako bola bez jedla tri dni. Policajti Keith Bradshaw a Candace Spragins našli podozrivú v jej dome, kde musela vrátiť jedlo v hodnote 36 dolárov, ktoré ukradla pre deti. 

"Toto nebola krádež z chamtivosti, ale zúfala potreba matky nakŕmiť svoje deti," vravia policajti. Pri návšteve sa pozreli aj do jej chladničky a videli, že zíva prázdnotou. Nedalo im to a rozhodli sa niečo podniknúť. "Kým žena vypovedala na policajnej stanici, strážcovia zákona išli do potravín a z vlastného vrecka kúpili matke a jej rodine jedlo za 140 dolárov," opisuje udalosti hovorca miestnej polície Lieutenant Andy Simmond. 

"Musela som tam ísť a ukradnúť to jedlo, bola som zúfala. Je mi to naozaj veľmi ľúto, ale moje deti boli hladné," vravela žena neskôr miestnym médiám, uvádza portál BBC. Hovorca polície dodal, že vo svojej práci sa často stretávajú s ľudskou zraniteľnosťou. Často kupujú ľudom jedlo alebo benzín. Je to obraz polície v roku 2017, musí to byť o vzťahoch. Polícia informovala, že za krádež ženu podľa zákona súdia a ponesie za čin zodpovednosť. 

Policajtov hrdinov máme aj na Slovensku. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy