Skoro jasno
20°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
Rodina vzala na noc domov bezdomovca. Druhý deň odmietal odísť
Zdielať na

Rodina vzala na noc domov bezdomovca. Druhý deň odmietal odísť

KRNOV / Príslovie o potrestaní dobrých skutkov si isto pripomínali muž so ženou z Krnova, keď v mrazivej noci vypočuli prosbu bezdomovca a nechali ho u seba prenocovať. Na druhý deň sa totiž muž dožadoval ďalšej pomoci a nehodlal odísť.

Rodina s deťmi z Mánesovej ulice pred niekoľkými dňami vzala pod strechu bezdomovca, pretože bola mrazivá noc. Muž ale druhý deň odmietal odísť a ľudia si s ním nevedeli rady. Požiadali preto o pomoc mestskú políciu.

"Keď strážnici prišli na miesto, tridsaťpäťročný muž bez domova tam nebol. Išiel si vraj zháňať matrac na spanie,“ uviedla hovorkyňa mesta Dita Círová. Strážnici chvíľu čakali, ale potom už museli miesto opustiť. Poučili teda rodinu, aby bezdomovca dovnútra rozhodne nepúšťala a prípadne opäť zavolali.

Netrvalo dlho a bezdomovec sa vrátil. Keď ho nechceli pustiť dovnútra, začal vyvádzať a protestovať. Opakovane sa domáhal vstupu do bytu, píše portál iDnes.cz. 

Keď na miesto opäť prišla hliadka mestskej polície, bezdomovec strážnikom tvrdil, že si u ženy nocľahy predplatil. Pretože nemal dôkaz a žena to poprela, musel si zbaliť svoje veci a odísť.

Na Slovensku máme bezdomovca hrdinu. Zachránil život dvom ľuďom: 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy