Jasno
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Po 19 rokoch našiel stratenú letenku. Aerolinky mu dovolili letieť
Zdielať na

Po 19 rokoch našiel stratenú letenku. Aerolinky mu dovolili letieť

Archívna reportáž

GREENSBORO / Dávno zabudnuté spomienky. Američan John Walker zo Severnej Karolíny objavil pod posteľou 19 rokov starú a nevyužitú letenku. Zhoda okolností a náhody viedli k tomu, že aerolinky United mu aj po takej dlhej dobe dovolili nájdenú letenku využiť a letieť.

Dávno stratená letenka bola na let z Nashvillu do Sacramenta, kam mal Walker pred 19 rokmi letieť na svadbu svojho brata. Do lietadla ale nenastúpil. Walker vtedy požadoval vrátenie peňazí, no aerolinky mu nevyhoveli. Walkerov brat zrejme so svadbou tak dlho nečakal, no jeho let áno. Letenku si totiž mohol kedykoľvek vymeniť za inú letenku v rovnakej hodnote. "Odložil som ju, pretože som vtedy neplánoval nikam cestovať. Potom som na to úplne zabudol," uviedol Walker. 

Spoločnosť mu vyhovela

Zabudnutú letenku Američan objavil, keď prechádzal staré papiere. Narazil aj na list, ktorý mu poslala spoločnosť United Airlines, v ktorom stálo, že nevyužité letenky môžu byť vždy využité na kúpu iného domáceho letu pre zákazníka, na ktorého meno bola letenka vystavená. Walker sa teda rozhodol zistiť, či slovíčko "vždy" naozaj platí.

Zákaznícka podpora United Airlines si nevedela rady, pretože papierové letenky už dávno nepoužívajú. Walker sa preto rozhodol osloviť spoločnosť na sociálnych sieťach. Napriek tomu, že sľub náhrady letenky nebol nikde právne záväzný, aerolinky sa Walkerovi rozhodli vyhovieť, a to už len z dôvodu, že išlo o skutočne unikátnu situáciu. "Myslím, že z ich strany išlo skrátka o dobrú zákaznícku starostlivosť," uzavrel Walker.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy