Jasno
Bratislava
Maximilián
12.10.2024
FOTO: Taliansko stále trápi mrazivé počasie. Sneh napadol aj v Neapole
Zdielať na

FOTO: Taliansko stále trápi mrazivé počasie. Sneh napadol aj v Neapole

Archívne video

RÍM / Taliansko aj naďalej bojuje s nezvyčajne mrazivým počasím. Sneh pokryl okrem iného i mesto Neapol. Jeho starosta Luigi de Magistris vyzval obyvateľov, aby obmedzili cestovanie na minimum.

Uzavreté v utorok zostali aj školy. Pre sneh a zníženú viditeľnosť zrušilo väčšinu letov neapolské letisko Capodichino, uviedol taliansky denník La Stampa. Podľa agentúry APA čelilo mesto na juhozápade Talianska tak silnému sneženiu naposledy v roku 1956.

Sociálne siete zaplavili zábery zasneženého Neapola aj sopky Vezuv. Mesto sa potýka s obmedzenou najmä autobusovou dopravou, čiastočne uzavreté je aj miestne metro.

Zatvorené zostali školy aj v talianskej metropole Rím, ktorý je od nedeľnej noci prvýkrát po šiestich rokoch pod snehovou pokrývkou. Obmedzenie naďalej platí aj pre dopravu. Hlavným mestom sa v noci na utorok prehnala mrazivá búrka, úrady preto varujú pred namrznutými cestami. Z centrálnej stanice Termini boli odklonené niektoré vysokorýchlostné vlaky.

Rímske charitatívne organizácie dnes povolávajú ďalších dobrovoľníkov na pomoc ľuďom bez domova. Tým by mali zabezpečiť v nocľahárňach zhruba 1 700 miest. Mrazivé počasie v Taliansku si vyžiadalo podľa denníka la Repubblica prvú obeť. V Miláne bol so zástavou srdca nájdený ďalší muž zrejme bezdomovec.

Rekordné mrazy podľa talianskej tlače zasiahli v noci na utorok horskú oblasť v severotalianskom kraji Piemont, kde meteorológovia na horách namerali od mínus 20 až do mínus 36 stupňov Celzia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy