Jasno
14°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Nepozvaná na pohreb ukradla popol nebožtíka
Zdielať na
Zahraničie

Nepozvaná na pohreb ukradla popol nebožtíka

Zdroj: ldysw357/ilustračné

Američanka vykopala hrob svojho zosnulého priateľa a ukradla jeho popol, pretože ju pozostalí nepozvali na pohreb

Američanka vykopala hrob svojho zosnulého priateľa a ukradla jeho popol, pretože ju pozostalí nepozvali na pohreb.

Žena čelí obvineniu z vandalizmu. Štyridsaťosemročná Martha LaFollete žila s Rogerom Barberom päť rokov, až kým v novembri minulého roku nezomrel. Jeho hrob rozkopala v júni.

Zamestnanci cintorína v Ohio si krádež Barberových telesných pozostatkov všimli o dva týždne neskôr. Polícia objavila Barberov popol v dome, patriacom príbuzným LaFollete.

"Toto je druh zločinov, ktoré nazývam stupídne. Robím svoju prácu už takmer 30 rokov, ale ešte som nezažil, aby niekto kradol niečie pozostatky," uviedol štátny žalobca David Warren, zastupujúci mesto Athens. Súdne pojednávanie je naplánované na január.

Pokiaľ LaFollete odsúdia, hrozí jej rok väzenia a pokuta vo výške 2 500 dolárov (v prepočte približne 60 000 slovenských korún).

Barberova dcéra Sierra chce otca opätovne pochovať, po skončení súdneho procesu. "Musím pochovať svojho otca a celé to znovu podstúpiť. Môj otec sa momentálne nachádza v skrinke medzi policajným dôkazovým materiálom. Ono sa nehovorí "odpočívaj v pokoji" nadarmo," povedala Sierra.

Zdielať na

Najčítanejšie správy