Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Svadba švédskej korunnej princeznej o rok
Zdielať na
Zahraničie

Svadba švédskej korunnej princeznej o rok

Zdroj: www.wikipedia.org

Švédske médiá špekulujú, princezná Victoria sa vraj bude vydávať.

Vo Švédsku sa údajne chystá svadba korunnej princeznej Victorie a jej priateľa Daniela Westlinga.

O pripravovanom sobáši tridsaťročnej dedičky trónu dnes začali živo špekulovať miestne média potom, čo vyšlo najavo, že švédske ministerstvo zahraničia vyčlenilo na budúci rok vo svojom rozpočte položku nazvanú „príprava svadby na kráľovskom dvore."

Kráľovský dvor zatiaľ všetko popiera. Podľa ministerstva je čiastka vyhradená všeobecne na svadbu niektorého z troch potomkov kráľa Carla XVI. Gustafa.

Švédsky časopis Se&Hör je však o svadbe presvedčený. „Najneskôr v lete budú Victoria a Daniel stáť štokholmskom dóme pred oltárom," tvrdí časopis, podľa ktorého tomu napovedá aj skutočnosť, že dvor a vláda o svadbe vôbec nehovoria.

Victoria sa s dnes 34-ročným Westlingom spoznala pred piatimi rokmi v jeho štokholskom fitness centre. Pár žije spoločne, pri spoločenských udalostiach však korunná princezná zatiaľ vystupuje sama. Podľa dvorského protokolu môže Westling stáť po jej boku až po oficiálnom zasnúbení.

Naposledy bolo Švédsko svedkom kráľovskej svadby v roku 1976, keď si kráľ Carl Gustaf vzal za manželku Nemku Silviu Sommerlath, s ktorou sa spoznal počas olympiády v Mníchove o štyri roky skôr.

Zo zväzku sa narodili tri deti: okrem najstaršej Victorie majú 28-ročného syna Carla Philipa a o tri roky mladšiu dcéru Madeleine.

Zdielať na

Najčítanejšie správy