Jasno
15°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Pápež vyzýva k zmene "rozšírenej mentality"
Zdielať na
Zahraničie

Pápež vyzýva k zmene "rozšírenej mentality"

Pápež to povedal počas omše na hlavnom neapolskom námestí, ktoré navštívili tisíce veriacich. K správe pripojené VIDEO.

Pápež Benedikt XVI. dnes zavítal do Neapolu, známeho svojou rozšírenou kriminalitou, a vyzval k zavedeniu nových preventívnych programov na školách a pracoviskách, aby sa zmenila takzvaná "rozšírená mentalita násilia zamorujúceho každodenný život."

Pápež pritom spomenul miestnu mafiu camorru, ktorá je vraj zodpovedná za to, že "trvalá prítomnosť násilia sťahuje miestnu mládež do súkolia ilegality."

"Dôležité je zintenzívniť úsilie o vypracovanie vážnej stratégie prevencie zameranej na školy a pracoviská a na pomoc mládeži, ako tráviť voľný čas. Každý by mal zasiahnuť proti násiliu," vyhlásil Benedikt XVI.

Pápež povedal tieto výroky počas omše na hlavnom neapolskom námestí, ktoré navštívili tisíce veriacich. Prišli naň aj desiatky náboženských predstaviteľov z celého sveta, ktorí sa tam zúčastnili mierovej konferencie o role viery a kultúry na vytváranie sveta bez násilia.

Benedikt XVI. má večer na programe strenutie so zástupcami iných kresťanských náboženstiev, ale i židovskej, moslimskej, buddhistickej a hinduistickej viery.

Zdielať na

Najčítanejšie správy