Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Po útoku povstalcov tridsať mŕtvych
Zdielať na
Zahraničie

Po útoku povstalcov tridsať mŕtvych

Zdroj: SITA/AP Photo/ Upul Thammita

Tamilskí separatisti podnikli prvýkrát letecký a pozemný útok súčasne proti srílanským ozbrojeným silám

Päť srílanských vojakov zahynulo a 28 ich utrpelo zranenie pri dnešnom rannom útoku tamilských povstalcov na leteckú základňu srílanskej armády na severe krajiny.

Následné boje si vyžiadali životy 20 rebelov, pri odvetnej operácii zomreli aj ďalší štyria vojaci, keď sa s nimi zrútila pátracia helikoptéra. Informovalo o tom srílanské ministerstvo obrany.

Separatistickí bojovníci z organizácie Tygri oslobodenia tamilského Ílamu (LTTE) napadli leteckú základňu srílanskej armády Anurádhapura, ležiacej 212 kilometrov severne od metropoly Kolomba, po zemi i zo vzduchu.

"LTTE prenikli na základňu po zemi a zhodili dve bomby, ktoré poškodili dva vojenské vrtuľníky Mi-24," povedal srílanský armádny hovorca, podľa ktorého pri útoku zomrelo päť vládnych vojakov.

Podľa internetovej stránky Tamilnet.com to bolo "prvýkrát, čo tamilskí  separatisti podnikli letecký a pozemný útok súčasne" proti srílanským ozbrojeným silám.

Do akcie zapojili dve povstalecké lietadlá. V oblasti vyhlásili zákaz vychádzania a armáda pokračuje v pátraní po rebeloch.

Zdielať na

Najčítanejšie správy