Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Mount Everest hostil najvyššie položený koncert
Zdielať na
Zahraničie

Mount Everest hostil najvyššie položený koncert

Zdroj: McKay Savage/ilustračné

Koncert usporiadala nadácia, ktorá už predtým vyhlásila, že má v úmysle nechať koncert zaregistrovať v Guinnessovej knihe rekordov.

Koncert v údajne najvyššej nadmorskej výške sa v nedeľu uskutočnil blízko základného tábora horolezcov na Mount Evereste. Usporiadala ho charitatívna organizácia pre boj proti rakovine v spolupráci s medzinárodnou skupinou rockových a folkových spevákov.

Nadácia Love Hope Strength, ktorá bojuje za zlepšenie liečby rakoviny, na svojich internetových stránkach oznámila, že sa vystúpenie konalo vo výške 5650 metrov nad morom. Organizácia už predtým prehlásila, že má v úmysle nechať koncert zaregistrovať v Guinnessovej knihe rekordov.

Na koncerte zahralo šesť amerických a britských hudobníkov, medzi ktorými boli Mike Peters z britskej skupiny The Alarm, Slim Jim Phantom z americkej rockovej skupiny Stray Cats, Briti Cy Curnin a Jamie West-Oram zo skupiny The Fixx, Glen Tillbrook zo skupiny Squezze a britský folkový spevák Nick Harper.

"Dnes Mount Everest dovolil tímu z Love Hope Strength vzhliadnuť jeho pôvaby z výšky 5650 metrov, podeliť sa o naše skromné piesne a zapísať si rekord za koncert usporiadaný najvyššie na svete," uviedol Peters, ktorý v minulosti rovnako bojoval s rakovinou.

Na výstup k miestu konania nazývanému Kalapathar, neďaleko základného tábora využívaného horolezcami snažiacimi sa zdolať najvyššiu horu sveta, sa v súvislosti s charitatívnym koncertom vydalo pešo celkom 30 ľudí.

Finančný výťažok z akcie má byť využitý na nákup zariadení pre nemocnicu zameranú na liečenie rakoviny v Bhaktapuru blízko nepálskej metropoly Káthmándú.

Zdielať na

Najčítanejšie správy