Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Zástupca starostu Dillí zomrel po útoku opíc
Zdielať na
Zahraničie

Zástupca starostu Dillí zomrel po útoku opíc

Zdroj: Thomas Widmann

Politika, ktorý zomrel pri útoku opíc kritizovali, že nevedel opice odstrániť z mesta

Zástupca starostu indickej metropoly Dillí zomrel cez víkend po páde z balkóna svojho domu, kde sa snažil odraziť útok tlupy divokých opíc. Informovali o tom dnes miestne médiá.

Hlavné mesto Indie už dlho neúspešne bojuje s množstvom opíc, ktoré prenikajú do vládnych budov a chrámov, desia okoloidúcich a kradnú im jedlo.  Mestské úrady okrem iného v minulosti najali lovcov opíc, ktorí dostali za úlohu primáty pochytať a premiestniť do lesov. Ďalším pokusom bol výcvik skupín väčších, dravejších opíc, ktoré by skupinky menších vyhnali.

Zabíjanie opíc je neprijateľné pre veriacich hinduistov, ktorí ich uctievajú ako stelesnenie opičieho boha Hanumana a často ich kŕmia banánmi a zemiakmi.
Opozičná Indická ľudová strana (BJP) zástupcu starostu obviňovala, že nedokázal v uplynulých rokoch zbaviť metropolu opičích pohrôm.

Politik, ktorého zvolili do funkcie začiatkom roka, sa po útoku opic zrútil v sobotu ráno z terasy na prvom poschodí svojho domu. Previezli ho do nemocnice, kde v nedeľu vážnemu poraneniu hlavy podľahol.

Zdielať na

Najčítanejšie správy