Jasno
13°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Pozor, v Amerike majú hotely, v ktorých straší!
Zdielať na
Zahraničie

Pozor, v Amerike majú hotely, v ktorých straší!

Zdroj: search.creativecommons.org/ilustračné

Začiatkom tohto roka hosť ubytovaný na piatom poschodí tvrdil, že počul z izby o jedno poschodie vyššie zvuk krokov - lenže hotel šieste poschodie nemá...

Chystáte sa stráviť dovolenku v USA? A radi sa bojíte? Potom celkom iste uvítate sprievodcu americkými hotelmi, v ktorých straší, píše agentúra Reuters.

Platí to tiež pre hotel Admiral Fell Inn v Baltimore v štáte Maryland. V máji 2007 tu nocoval v izbe 218 vedec, ktorý sem prišiel prednášať. Skoro ráno ho prebudilo škrípanie podlahy. Uvidel tu vysokú štíhlu ženu v bielej kapucni. Žena sa otočila, usmiala sa naňho a prešla cez stenu. Hlavná budova hotela bola postavená už v roku 1889 ako hospic pre chorých a zranených námorníkov a povráva sa, že tajomná neznáma je duch niekdajšej ošetrovateľky.

Hotel Driskill v texaskom Austine, vybudovaný v roku 1886, je domovom ducha mladého dievčaťa pohadzujúce si loptu, ktoré sa vraj zjavuje v hale prvého poschodia, na dámskej toalete na druhom poschodí a na schodisku vedúcom do medziposchodia. Keď tu v roku 1887 zasadal texaský senát, dcéra jedného zo senátorov spadla pri hre s loptou zo schodov a zabila sa.

Celý rad hosťov hotelu Hawthorne v Saleme v štáte Massachusetts sa zveril, že v izbe 612 zakúsili silný pocit čejsi prítomnosti. Počas jediného mesiaca vraj dvaja hostia, ktorí tu pobývali v rôznej dobe, videli prízrak ženy kráčajúcej chodbou v šiestom poschodí, ktorá sa potom zastavila pred izbou 612. O identite ducha možno len špekulovať - vraj ide aj o nevestu so zlomeným srdcom alebo o osamelú vdovu po jednom zo salemských námorných kapitánov.

Hotel Galvez, postavený v roku 1911, je jedinou historickou budovou v texaskom Galvestone stojaci na pobreží. Podľa legendy sa kedysi v izbe na piatom poschodí ubytovala mladá žena čakajúca na návrat snúbenca z mora. Každý deň chodila do vežičky vyhliadať jeho loď. Aj keď sa dozvedela, že loď jej milého sa potopila, chodievala tam aj naďalej až kým si raz nevzala život.

Mnoho ľudí hovorilo o oblakoch cigarového dymu tiahnucom sa po chodbách alebo z baru hotela Blennerhassett v Parkersburgu v štáte Západnej Virgínie. Jeho zdroj sa nikdy nikomu nepodarilo odhaliť, ale mnohí veria, že pochádza z cigár Williama Chancellora, ktorý hotel v roku 1880 postavil. Iní tvrdia, že jeho pôvodcom je duch pána Stealeyho, bývalého riaditeľa hotelu, ktorý z cigár s obľubou dymil.

Kate Morganová sa zapísala v hoteli Del Coronado v rovnomennom meste v Kalifornii na Deň vďakyvzdania v roku 1892 a už sa z neho nikdy neodhlásila. Začiatkom tohto roka hosť ubytovaný na piatom poschodí tvrdil, že počul z izby o jedno poschodie vyššie zvuk krokov - lenže hotel šieste poschodie nemá.

Fran Carterová, staršia zamestnankyňa hotelu Radisson Lord v marylandskom Baltimore, vraj raz narazila na akúsi ženu a dvoch mužov v temnej hotelovej tanečnej sále. Spýtala sa ich, či si prajú, aby rozsvietila, podišla pár krokov a otočila vypínačom. Trojica hostí sa rozplynula.

Zdá sa, že hostinec Napa River Inn, postavený v roku 1886 ako Hatt Mill, je rajom duchov Hattovickej rodiny. Raz v noci údržbár upratoval veci na policiach v sklade, keď sa náhle ťažká krabica vzniesla do vzduchu a odplávala o kus ďalej.

Medzinárodná spoločnosť pre výskum paranormálnych javov strávila niekoľko dní skúmaním hotela Monteleone v New Orleans, pochádzajúceho z roku 1886. Jeden z duchov sa jej členom predstavil ako "šedivý John". John Wagner pôvodom z Tennessee bol v New Orleans častým hosťom. Zdeprimovaný nevýhodnými obchodnými zmluvami počas hospodárskej krízy spáchal samovraždu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy