Zatiahnuté
12°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Vo Philadelphii žije najmenej atraktívnych ľudí
Zdielať na
Zahraničie

Vo Philadelphii žije najmenej atraktívnych ľudí

Zdroj: Salim Virji/ilustračné

Zistilo sa tiež, že mesto s viac než 1,5 miliónom ľudí patrí k najmenej módy uvedomelým, najmenej aktívnym, najmenej priateľským a najmenej svetaznalým.

Philadelphia je domovom tých najmenej atraktívnych ľudí v Spojených štátoch.

Vyplýva to z výsledkov prieskumu verejnej mienky medzi návštevníkmi a obyvateľmi.

Zistilo sa tiež, že mesto s viac než 1,5 miliónom ľudí patrí k najmenej módy uvedomelým, najmenej aktívnym, najmenej priateľským a najmenej svetaznalým.

Tvrdí to aspoň anketa s názvom Najobľúbenejšie americké mestá, ktorá je spoločným dielom magazínu Travel & Leisure a spravodajského programu CNN Headline News.

Na otázky prieskumu na webovej stránke travelandleisure.com, ktorá zoradila 25 miest v kategóriách ako nakupovanie, jedlo, kultúra či panoráma mesta, zareagovalo podľa hlavnej redaktorky magazínu Amy Farley asi 60.000 ľudí.

Domovom najatraktívnejších ľudí sú Miami a San Diego, zistil prieskum.

Amy Farley ale poukázala na to, že výsledky ankety neznamenajú, že ľudia vo Philadeplhii sú škaredí alebo že mesto je miestom, ktoré nestojí za to navštíviť.

"Požiadali sme respondentov, aby hlasovali o atraktívnosti a nie o neatraktívnosti. Redaktori Travel & Leisure veria, že vo Philadelphii je mnoho atraktivnych ľudí" povedala. "Relatívna atraktívnosť jej obyvateľov je len nepatrným faktorom pri hodnotení předností mesta."

Sebeúctou obyvateľov vo Philadelphii otriasli aj celoštátne prieskumy, ktoré tvrdili, že patria k najtlstejším v USA. Päť rokov po sebe - v rokoch 2000 až 2005 - zaradila Americká asociácia obezity Philadelphiu na prvé miesto v desaťstupňovom rebríčku miest s najväčším počtom obéznych obyvateľov.

Športová hrdosť mesta presláveného nehynúcou oddanosťou športových fanúšikov utrpela aj tým, že v štyroch hlavných športoch sa tu nekonal žiadny národný šampionát od roku 1983.

Vtedy tunajší basketbalový tím 76ers získal titul Národnej basketbalovej asociácie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy