Zatiahnuté
12°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Rozsudok za predaj drog školákom bude
Zdielať na
Zahraničie

Rozsudok za predaj drog školákom bude

Zdroj: SITA/KRPZ Nitra/ilustračné

Martina predávala deťom pervitín a marihuanu. Svojmu druhovi posielala drogy do väzenia. Hrozí jej 12 rokov za mrežami.

Rozsudok nad dvadsaťosem ročnou Martinou Konečnou, ktorej hrozí až 12 rokov väzenia za to, že desiatim školákom v Šlapaniciach na Brnensku dodávala pervitin a marihuanu, padne v polovici decembra. Súd musí vypočuť ešte posledného svedka.

Mladej žene hrozí dlhoročný pobyt za mrežami aj preto, že svojmu druhovi dopravila tri drogové zásielky do väzenia v Pardubiciach, kde si teraz muž odpykáva trest za rozsiahle drogové delikty.

Rozsudok očakávali mnohí už dnes. Súd však dospel k záveru, že pre vynesenie verdiktu je nutný výsluch posledného kľúčového svedka. Proces teda odročili  na 18. decembra.

Konečná sa k činu čiastočne priznala. Súdu povedala, že vyrábala drogy predovšetkým pre vlastnú potrebu. Dávala ich i ďalším drogovo závislým, ale hlavne preto, že ich sami od nej chceli a boli vraj neoodbytní. Vypovedela, že pervitín nevyrobila pre peniaze.

Drogy sa vraj naučila vyrábať od svojho priateľa. V zápätí sa to dozvedeli  známi, ktorí za ňou začali potom chodiť so žiadosťou o drogy. Konečná vraj nevedela, že majú menej ako 18 rokov. S prosbou o drogy sa na ňu obrátil aj priateľ z väzenia. Požiadal ju o to, aby mu poslala pervitin. Drogy by vraj dal ostatným odsúdeným, aby ho nenapadali. Konečná mu tak podľa jeho inštrukcií pervitin poslala.

Drogu schovala do obalu od fixiek, z ktorých vybrala náplne. Poslala ich s ostatnými vecami v balíčkoch, ktoré adresovala spoluväzňovi svojho druha. V skutočnosti jej partner použil pervitin na hradenie svojich dlhov z kariet.

Zdielať na

Najčítanejšie správy