Polojasno
12°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Po výbuchu plynu sa zrútila časť domu
Zdielať na
Zahraničie

Po výbuchu plynu sa zrútila časť domu

Zdroj: SITA/ilustračné

V ruskej Samare vybuchol plyn, najmenej štyria sú zranení

Najmenej štyria ľudia boli dnes zranení pri výbuchu plynu v obytnom dome v ruskej Samare. Presný počet ľudí prítomných v dome v dobe explózie nie je zatiaľ známy.

Obete sa snaží z domu vyslobodiť okolo 150 ľudí, ktorí ručne rozoberajú zával tehiel. Informovala o tom agentúra ITAR-TASS.

Medzi zranenými je manželský pár a jeden muž, ktorý sa s popáleninami na 95 percentách tela nachádza v kritickom stave na resuscitačnom oddelení. Žena má početné pomliaždeniny a zlomeniny, muž z manželskej dvojice utrpel ťažké poškodenie lebky.

Ako povedal novinárom hovorca ministerstva pre mimoriadne situácie Viktor Belcov, v dome bolo z 21 bytov obývaných 19. Dom bol postavený v roku 2004 a je označovaný za luxusný. Skladá sa dvoch budov, päťposchodovej a štvorposchodovej, a je k nim pripojená ešte jednoposchodová nebytová budova.

Práve tá bola podľa Belceva výbuchom čiastočne zničená. V obytnom dome sú poškodené len stropy a konštrukcia obvodovej steny.

Starosta Samary Viktor Tarchov novinárom povedal, že horné poschodia domu ešte neboli obývané. Podľa predpokladov tam vraj mohlo žiť okolo 40 ľudí. Každý byt mal údajne svoj vlastný plynový kotol.

Zdielať na

Najčítanejšie správy