Zatiahnuté
12°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Nádherné predstavenie v halloweenskom akváriu
Zdielať na
Zahraničie

Nádherné predstavenie v halloweenskom akváriu

V akváriu Morského raja Hakkei-jima pripravujú pred Halloweenom nádhernú atrakciu. Hlavnú úlohu zohráva 1000 nenápadných malých rybičiek, s ktorými skúsený potápač predvádza nacvičené predstavenie. POZRITE SI VIDEO.

Úžasné predstavenie majú nacvičené v akváriu Morského raja Hakkei-jima v japonskom meste Jokohama. Približne 1000 malých trblietajúcich sa rybičiek sa magicky mení na halloweensku tekvicu.

Zaujímavé je, že ide o rybičky, ktoré inak po celý rok nie sú zaujímavé. V tomto akváriu sú hlavnými atrakciami delfíny, ktoré tam predvádzajú nacvičené kúsky. No a malé rybičky sú v akváriu nasadené iba pre ich zábavu, aby im vytvárali prirodzené prostredie. To sa však mení práve na sviatok Halloween.

Vtedy idú delfíny bokom a ľudia sa v húfoch chodia pozerať na túto nezvyčajnú šou. Oči a ústa tekvice vytvorili pracovníci morského raja z farebného papiera, ktorý nalepili na povrch nádrže. Vo vode je potápač, ktorý s vedrom potravy riadi celé predstavenie malých rybičiek.

„Prekvapilo ma, že také malé rybičky sa dokážu takto zhromaždiť a vytvoriť veľkú tvár,“ hovorí 8-ročný Rika Okada. Halloween síce v tomto regióne sveta veľmi nepoznajú, ale aj Japoncom je čoraz bližší, čo majú „na svedomí“ americké médiá, najmä televízia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy